Gárdonyis karácsonyi táncgála

2018.12.11. 11:30

Megható ünnepi üzenetet közvetítettek a táncművészetis diákok

A Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Violin Művészeti Iskola év végi közös produkciójának adott ismét otthont hétfőn a Bartók kamaraszínház.

Tóth Alexandra

Gyönyörű karácsonyi ajándékot kaptak a meghívottak a táncos diákoktól. Csaknem másfél órás műsorral készültek, amelyben egyaránt láthattunk már jól bevállt koreográfiákat, és olyanokat is, amit a közelmúltban sajátítottak el a diákok.

A gálán valamennyi évfolyam diákjai felléptek, az életkoruknak és képzettségi szintjüknek megfelelő produckiót bemutatva. Így a legkisebbek kecsesen lejtettek a Jégvarázs slágerré vált Legyen hó című dalára vagy elevenítették meg a nyüzsgő baromfiudvart, a nagyobbak pedig a többi között argentin tangót jártak és a Candymanre ropták.

Táncoló hópihék, kicsi balerinák: övék volt a gála nyitó produkciója Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Műsoruknak, mint mindig, ezúttal is volt egy kerettörténete, nem csupán különböző koreográfiák váltogatták egymást a színpadon. Ez alkalommal egy árvaházba látogattunk el, ahol a gyerekek világutazósat játszottak, legalábbis képzeletben. A játék elrepítette őket a Föld különböző pontjaira, országaiba, hogy aztán az adott kulturára jellemző táncokat vigyék a színpadra. Az előadásból hagyományosan a Gárdonyi igazgatója, Dobra László is aktívan kivette a részét, ő volt az, aki az árvaház vezetőjét alakította. Mellette a két táncoktató, Szerecz Róbert és Tóth-Varga Zsuzsanna is fellépett két szenvedélyes tánccal is.

Nem fér kétség hozzá, hogy a táncművészetis diákok roppant tehetségesek, oktatóik pedig vérprofik. Nincsen diszharmónia, elrontott lépés, elszámolt ütem. A bevonulástól a színpad elhagyásáig minden mozdulat, amit a néző láthat, tökéletesen megkomponált és fegyelmezett, legyen szó egyéni, páros vagy csoportos produkcióról. Rengeteg díszlettel és jelmezzel dolgoznak, ráadásul mivel egy-egy gyerek több produkcióban is részt vett, így az átöltözéseknek is kiemelt forgatókönyve volt. Ismét magas színvonalat hozott minden évfolyam, és gyönyörű üzenetet közvetítettek: a karácsonyt a szeretet teszi ünneppé.

Francia látogatás

Egy iskolai testvérkapcsolat tette lehetővé az ifjú táncosok franciaországi látogatását november végén. A gyerekek Villejuifben jártak, ahol megnézték a Notre Dame-ot, jártak a Louvre-ban, hajókáztak a Szajnán és természetesen közösen táncoltak is. A gyerekek nagyon jól érezték magukat a francia „kollégákkal”, akik hozzájuk hasonlóan kiváló táncosok. Élményekkel teli, feltöltődve érkeztek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában