sikert arattak a néptáncosaink

2018.11.27. 08:00

Ismét szépen csillog az arany

Ismét sikert aratott a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Minősítő versenyt és találkozót rendezett a hét végén az Alba Regia Táncegyesület, a Fejér Megyei Művelődési Központ és a Motívum Kulturális Egyesület. A Közép-dunántúli régió amatőr néptáncegyüttesei minősítő fesztiváljának a Művészetek Háza adott otthont vasárnap.

Balla Tibor

A korábban csupán Fejér megyei amatőr együttesek részvételével zajló eseményt a szervezők idén a Csoóri Sándor Program támogatásával kibővítették, és megnyitották a régió többi megyei amatőr néptánccsoportja számára is. A fesztiválon részt vehetett bármely magyar és nemzetiségi néptáncot táncoló, felnőtt amatőr néptáncegyüttes.

Újabb elismerés a kiváló szakmai munkáért
Fotó: MMK

A találkozó célja találkozási, barátkozási, ismerkedési lehetőség biztosítása a megyében és a szomszédos megyékben működő amatőr néptáncegyüttesek számára; minősítő oklevelek szerzése, valamint szakmai, módszertani segítségnyújtás a csoportok részére. A találkozón részt vevő csoportok szakavatott zsűri – Tóthné Mihók Erika, Tóth Zoltán és Majoros Róbert – véleményét kérhették, akik útmutatást, fejlesztési javaslatokat is megfogalmaztak az együttesek és szakmai vezetőik részére. További cél, hogy a csoportok megismerjék azokat a művelődési házakat, közösségi tereket, ahol néptáncos társaik próbálnak, és azokat a településeket, ahol a táncegyüttesek a mindennapjaikat élik.

A 16 együttest minősítő szakmai zsűri tanácskozásának idejére vendégül hívták a KOLO Együttes tagjait egy táncház erejéig. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes ismét sikerrel, arany minősítéssel tért haza a találkozóról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában