Hangzásban és lélekben felemelő élményt nyújtott a kórusok fellépése

2018.10.11. 15:00

Kisújfalusi siker a kórustalálkozón

Hagyomány a településen, hogy búcsú napjához közelítve különleges zenei programot szerveznek a római katolikus templomban, ez a Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozó, amelyre mindig kiváló kórusokat hívnak a szervezők, immár a kilencedik alkalommal.

Horváth László

Az idén a Mezőfalvi Női Kar és a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola művészeti oktatásában zenét tanuló diákjai mellett nagyközönség elé lépett a Zirci Városi Vegyeskórus, valamint az először bemutatkozó Kisújfalusi Kórus. Utóbbiak jelenléte azért is különleges, mivel Mezőfalva testvértelepülése is egyben.

A koncert végén közös énekléssel zárult a program. Elöl Géring Klára a Zirci Városi Vegyeskórus, Takács Éva a Kisújfalusi Kórus és Balogh Tímea a Mezőfalvi Nőikar vezetője Fotó: Horváth László

A rendezvényen köszöntötte a megjelenteket Kristofory Valter, a község katolikus plébánosa, Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere, Bérczi Bernát zirci apát, Lakos Angéla zsűrielnök, a Mezőfalvi Női Kar korábbi vezetője és Balogh Tímea jelenlegi karvezető. A kórusok ragyogó műsorát ezúttal is közös éneklés zárta. Végül pedig a Dréta Antal vándorplakettet Kisújfalu kórusa vihette haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában