Ha önök dupláznak, az intézmények feleznek

2018.10.05. 10:00

Ismét együttműködési megállapodást írtak alá a város kulturális intézményei a Bartókkal

Szűk egy esztendővel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy összefogtak a dunaújvárosi kulturális intézmények, hogy még több emberhez juttassák el a kultúrát. Elkezdődött a Duplázzon, mi felezünk! elnevezésű akció és a „Jegyet jegyért!” kezdeményezés.

Balla Tibor

Az akkori sajtótájékoztatón még csak hatan ültek a Bartók kamaraszínházban az asztalnál az aláírásnál, idén már kilencen.

Ebből is következik, hogy folytatják a kezdeményezést ebben az évadban is, kibővülve a Kortárs Művészeti Intézettel és a Tourinform Irodával is. A tavalyi szezonban és idén is részt vesz a Munkásművelődési Központ, az Intercisa Múzeum, a József Attila Könyvtár és a Dózsa Mozicentrum is az egészet kezdeményező Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza mellett.

A Duplázzon, mi felezünk! akció lényege, hogy aki a jegyvásárlásnál felmutat egy, két hónapon belül vásárolt, a felsorolt intézmények valamelyikébe szóló jegyet, 50 százalékos kedvezményt kap.

Idén már többen csatlakoztak a kezdeményezéshez Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az akció kizárólag a Bartók kamaraszínház saját bemutatóira érvényes, a vendégelőadásokra nem, a Dózsa Mozicentrumban pedig csak a vetítésekre.

Ugyancsak folytatódik a Dunaújvárosi Szakképzési Centrummal közös akció is, a Jegyet jegyért néven, aminek a lényege, hogy a centrum szakképző iskoláinak tanulói közül aki 4,5-ös átlag feletti eredményről visz igazolást, a kulturális intézményekbe féláron válthat jegyet fél évig. Az átlagukat egy, az iskolák és a színház által közösen kiállított kedvezménykártyával igazolják.

Az intézmények megállapodtak egy szorosabb egyeztetésről is.

Kedvezményesen

Az akció kezdete, 2017 szeptembere és a zárás, 2018 júniusa között Az Intercisa Múzeumban 2 fő, a Dózsa Mozicentrumban 80 fő, a Munkásművelődési Központban 20 fő, a József Attila Könyvtárban 127 fő, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum jeles tanulói közül pedig 17 fő vette igénybe az intézmények közötti megállapodás kínálta lehetőséget.

Az idén két intézménnyel kibővült akciótól további létszámnövekedést várnak.

 

Ezek is érdekelhetik