Lélek-Jel-Képek a templomban

2018.06.25. 09:00

Napforduló Ünnepet tartottak a SZEM Baráti Kör tagjai

Napforduló Ünnepet tartottak a SZEM Baráti Kör tagjai szombaton este az evangélikus templomban.

Balla Tibor

A Szellemi Ember Baráti Kör Egyesület (SZEM) estje ünnepi áhítattal kezdődött, amelyet Stermeczki András lelkész tartott, majd megnyitó beszéddel is megtoldotta az ünnepi áhítatot. Lélek-Jel-Képek, ezt a címet viseli a szombaton megnyitott tárlat, amely Kiss-Kovács Klári fazekasművész Pentele derűs cserepei című és Timárné Udvari Emese ég-szerész Meseudvar című kiállításából állt össze.

A Lélek-Jel-Képek című kiállítás lélekemelő munkákból Fotó:ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

A harmóniával telt tárlatot Várai Róbert, Baracs polgármestere nyitotta meg. Mintegy a Pentelei Szakrális Szabadegyetem évzárójaként Molnár „Dodi” József a napforduló ünnepéről beszélt a megjelenteknek. Az udvaron virágokból és más természetközeli anyagokból koszorúk készültek, hogy később a hölgyek hajkoronáját ékítsék. A szeretetvendégség és a hagyományos szertűzre hangolódás közben Pocsai Mária citerakíséretével énekelt az egybegyűlteknek Németh Irmával közösen. Sötétedéskor meggyújtották a tüzet, és a közösen tanult dalokat énekelték egymásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában