egyedi hang, egyéni látásmód

2018.06.05. 07:30

Szvoren Edina jön kedden, kora este a KMI-be

A kortárs magyar irodalom egyik legérdekesebb szereplője lesz a Kortárs Művészeti Intézet vendége ma 18 órától: az Utószóban Szvoren Edina.

Szabó Szabolcs

Egyedi hang, egyéni látásmód – Szvoren Edina Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Aki követi a magyar kortárs irodalmat, annak bizonyára nem kell bemutatnunk az ifjú hölgyet, aki az utóbbi években számos figyelemre méltó kötettel jelentkezett, ám kedvcsinálóként tekintsük át röviden eddigi pályafutását: Szvoren Edina 1974-ben született Budapesten. 1998-ban művésztanári diplomát szerezett a Zeneakadémia karvezetés tanszakán, majd egy évvel később elkezdett zeneelméletet és szolfézst tanítani egykori középiskolájában.

Egyedi hang, egyéni látásmód –
Szvoren Edina Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

2005 óta publikál rendszeresen. Első elbeszéléskötete, a Pertu 2010-ben jelent meg a Palatinusnál. 2012-ben jelent meg második elbeszéléskötete, Nincs, és ne is legyen címmel. A 2015-ben publikált, Az ország legjobb hóhéra című könyve a 2011 és 2015 között született írásaiból válogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában