az építkezés évada

2018.06.29. 16:00

Koncerttel zárja az évet a dunaújvárosi vegyeskar

Szombaton este évadzáró ajándékkal lepi meg népes rajongótáborát a Dunaújvárosi Vegyeskar a Kortárs Művészeti Intézetben.

Szabó Szabolcs

A részvétel ezúttal is díjmentes. Június 30-án, szombaton este hat órától a Kortárs Művészeti Intézetben tartja immáron hagyományos évadzáró koncertjét a Dunaújvárosi Vegyeskar. A hangversenyről és a vegyeskar jelenlegi helyzetéről az egyik karvezetőt, Kurucz Gergelyt kérdeztük:

Vezényel Kurucz Gergely Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Ha címkézni kellene az elmúlt évadot, akkor az „építkezés” lehetne a legjobb megnevezés. Bár igazán nagy rendezvényünk nem volt, örömteli, hogy számos remek színvonalú koncertet adhattunk Dunaújvárosban – mindez talán hiányzott az elmúlt években. Jó lenne, ha a közeljövőben több tehetséges fiatal is késztetést érezne arra, hogy csatlakozzon a vegyeskarhoz, amely tárt karokkal várja a feltörekvő tehetségeket. A szombat esti fellépésünkön számos klasszikus és kortárs művet hallhat majd a remélhetően népes közönség Baráth Bálint zongorakíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában