Huszonnyolc év hallgatás után

2018.04.27. 09:04

Óriásit robban pénteken az ősrockerekből álló Dinamit a Galériában

A magyar rocktörténelem legnagyobb alakjai között tartjuk őket számon, fennállásuk óta számtalan tagcserén estek át, de 1979 óta szünetekkel vagy anélkül, de rendületlenül űzik a hard rockot. Pénteken igazi bőrgatyás buli várható a Galériában.

Tóth Alexandra

A zenekar megújult, de a kemény rock szeretete még a régi Fotó: Facebook.com/Dinamitegyüttes

28 év hallgatás után újra lángot kapott a régi dinamit gyújtózsinórja

Az együttes közel negyven évvel ezelőtt alakult a Skorpióból jól ismert Szűcs Antal Gáborral, Papp Gyulával és Németh Gáborral, majd csatlakozott hozzájuk a P. Mobilos Vikidál Gyula és a Miniben zenélő Németh Alajos is. Ebben a felállásban három évig gyártották a hard rock nótákat, a supergroup két nagy és két kislemezt adott ki, amik közül a Tinédzser dal minden idők legnagyobb példányszámban eladott magyar kislemeze volt. A címadó dal hatalmas sláger lett, de bizonyára valamennyi rocker számára ismerősen csenghet még a Senki se szóljon hozzám, az Engem ne sajnáljatok vagy a Dinamit a vérem című klasszikusok.

A zenekar megújult, de a kemény rock szeretete még a régi Fotó: Facebook.com/Dinamitegyüttes

Az együttes a sikerek ellenére azonban ’81-ben feloszlott, mondván, hogy a szaksajtó káros tevékenysége tönkretette a zenekart. Huszonnyolc év hallgatás után viszont újra lángot kapott a régi dinamit gyújtózsinórja – 2009-ben a öreg rockerek és a fiatal rajongók örömére egy új (és egyébként sűrűn cserélődő felállással) jelentették be visszatérésüket.

Rudán Joe a mai napig szenvedéllyel áll a színpadra Fotó: Facebook.com/Dinamitegyüttes

Jelenleg Rudán Joe énekes, Szűcs Antal Gábor szólógitáros, Zselencz László basszusgitáros, Németh Gábor dobos és Hornok István billentyűs alkotják a zenekart. A banda megújult, a hangzás és a lelkesedés viszont a régi. Igazi, magyar rock hőskorát idéző kétórás zúzással fognak robbanni péntek este nyolc órától, minden bőrgatyás, tarisznyás metálosnak ott a helye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában