közösen

2018.01.31. 07:30

Francia táncosok jönnek Dunaújvárosba

Tizenhat ifjú táncos érkezik a hét végén Villejuifből, Párizs déli külvárosából.

Balla Tibor

A villejuifi vendégek csoportja legutóbbi látogatásukkor Fotó: SzR

A francia testvérváros táncosai a Gárdonyi – Violin iskola zászlaja alatt működő táncosok és két táncpedagógusuk, Tóth-Varga Zsuzsanna és Szerecz Róbert meghívására érkeznek hozzánk, köszönhetően Cserna Gábor polgármester és Dunaújváros önkormányzata hathatós támogatásának.

A csereprogram alapötlete Villejuif önkormányzati tánc­iskolája igazgatójától, Virginie Cosniertől származik. Ennek lényege, hogy a hasonló korú növendékek találkoznak, közös munka után pedig egy közös bemutatót hoznak létre. Nálunk először 2002-ben jártak egy 15 fős tánccsoporttal.

A villejuifi vendégek csoportja legutóbbi látogatásukkor
Fotó: SzR

A dunaújvárosi táncosok már lázasan készülnek a testvérvárosi csapat fogadtatására, a két táncpedagógus készített egy-egy koreográfiát francia zenére és témára, de terveznek zárószámként egy közös néptáncbetétet is, a sikerért napi két órát fognak gyakorolni. A gálaműsorra jegyeket a Gárdonyi iskola titkárságán lehet még vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában