Magyar Kultúra Napja

2018.01.23. 11:14

A kultúra nagykövete: Gondolatok András Ferenctől az évforduló kapcsán – videó

Január 22-én a Magyar Kultúra Napját ünnepelte az ország, Dunaföldváron megemlékeztek a jeles évfordulóról.

Horváth Virág, Elekes Gergő

dr. habil. András Ferenc veszprémi Pannon Egyetem Filozófia, Történettudomány és Antropológia Intézetének, Antropológia és Etika Tanszék vezetője, egyetemi adjunktus. A dunaföldvári Part-Oldalak Kulturális Egylet vezetője.

Az évforduló alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Arra kerestük a választ, mit jelent a mindennapokban a kultúra, hogyan befolyásolja hétköznapjainkat, miként tekinthetünk rá akkor, amikor nem terhel bennünket a kötelező megemlékezés igája.

Erről dr. habil. András Ferencet kérdeztük, aki központi alakja Dunaföldvár kulturális életének. Az ő vezetésével működik dunaföldvári Part-Oldalak Kulturális Egylet, amely a havonta megjelenő városi lapot és a Dunaföldvár tv-t működteti, illetve több kiadvány, film elkészítésében közreműködött már 1998 óta.

 

Az András Ferenc által vezetett kulturális egylet Dunaföldvár szellemi életének összefogásán, s azok bemutatásán túl a kultúra, a tudomány ápolását, a helyi értékek közvetítését, az ismeretterjesztés elősegítését is feladatuknak tartják.

dr. habil. András Ferenc veszprémi Pannon Egyetem Filozófia, Történettudomány és Antropológia Intézetének, Antropológia és Etika Tanszék vezetője, egyetemi adjunktus. A dunaföldvári Part-Oldalak Kulturális Egylet vezetője.

 

Ezeket a célokat a Pannon Egyetem adjunktusaként is szem előtt tartja. Oktatóként, mentorként olyan tudást és felkészültséget ad hallgatóinak, amellyel a hagyományokat, kultúrát és tudományt magas szinten képviselhetik.

A Dunaföldvár Kultúrájáért Díjat vasárnap a Part-Oldalak Kulturális Egylet kapta 20 éves eredményes működéséért.

Munkájáért 2018-ban a Magyar Kultúra Napján egyletének képviseletében átvehette a Dunaföldvár Kultúrájáért Díjat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában