nyitott ajtó

2017.11.01. 18:00

Interaktív családi délután az Intercisa Múzeumban!

A múzeumok őszi fesztiválja keretében családi délutánt rendeznek az Intercisa Múzeumban november 11-én, szombaton délután 14 és 18 óra között.

Balla Tibor

Ez idő alatt díjmentesen megtekinthetőek a múzeum tárlatai: A kőkortól a legújabb korig – a Látványtárban a múzeum földszintjén; a Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig című állandó kiállítás a múzeum I. emeletén, illetve Gombos István ötvös iparművész – Retrospektív című frissen megnyitott kiállítása a múzeum II. emeleti kiállító termében.

Ám ez még csak töredéke annak, amit a múzeum erre a napra kínál! A délután folyamán az őszbúcsúztató játszóházban kézműves-programokkal várják az érdeklődő gyerekeket és a szülőket. Lehetőségük lesz liba vagy erdei állat figurás ajtó- vagy ablakdekorációt, kékfestő terítőt, dekupázs technikával készülő hűtőmágnest, őszi falevél alakú tálat vagy nyomott levélmintás medált készíteni, a néprajzi szobában pedig elsajátíthatják egy népi hangszer elkészítésének lépéseit.

Különleges lehetőséget is kínálnak az Intercisa Múzeum családi napján.

Nyitott ajtó! – Intercisa Múzeum pincétől a padlásig felfedezésre vár! című múzeumi túra alatt a pincétől a padlásig bejárhatják a múzeum összes olyan helyiségét muzeológus vezetésével, amit a hagyományos belépőjeggyel nem láthatnának. Dédszüleink szemétmentes háztartása és Több mint szemétdomb… – hogyan komposztáljunk helyesen? című interaktív néprajzi foglalkozás, valamint „Rosszfiúk” a háztartásban – vagy hogyan ne „szemétkedjünk” a természettel? címmel nagyon tanulságos interaktív néprajzi foglalkozásokat tartanak a délután folyamán, amelyeken megtanulható mindaz, amit dédszüleink már tudtak.

Ezek is érdekelhetik