nagy verseny volt

2018.09.19. 14:00

Létesítményi tűzoltók látványos versenyét rendezték meg a szigeten

Nyolc éve nálunk rendezik a létesítményi tűzoltók szakmai találkozóját.

Pekarek János

Dunaújváros Az esemény rangjának megfelelő körümények között kezdődött meg a XXI. Flórián Kupa és a tűzoltó szakmai nap szombaton a Szalki-szigeten.

Komoly teljesítményre, sok gyakorlásra volt szükség a versenyben a jó helyezésekhez! Eligazítás a rajnak Fotó: Hankusz Kálmán

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében Fülep Zoltán tűzoltó ezredes nyitotta meg a rendezvényt. Beszédében megemlítette: büszkék lehetnek erre a versengésre, amely évről évre több barátságot, jókedvet és nem utolsósorban fizikai és szakmai megmérettetést hoz. Jelen volt a szakmai napon Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is. A főszervező a dunaújvárosi Véd-Sz vezetője, Udvardi Sándor volt, aki a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének elnöke, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke. A verseny helyszínén a legkorszerűbb technikát is ferlvonultatták.

A vetélkedő során kismotorfecskendő-szerelésben, fali tűzcsap szerelésében és ügyességi akadálypályán versenyeztek a csapatok, nagy szakmai rutinról és jártasságról, nem utolsósorban pedig kiváló fizikai állapotról téve tanúbizonyságot. Dunaújvárost öt csapat képviselte.

A legkorszerűbb technika

A verseny összesítésében (amint azt sokan várták) jól szerepeltek a dunaújvárosi csapatok! A Véd-Sz női csapata megnyerte a kismotorfecskendő-szerelést. Ebben a versenyszámban a Dunaferr B csapata 3., a Papír C csapata 5., a Dunaferr C csapata 7., a Papír B csapata 8. helyezett lett. Ügyességiben a Véd-Sz női csapata 2., szintén 2. a Papír C csapata, 6. a Dunaferr C csapata, 8. a Dunaferr B csapat, 9. a Papír B csapat. Összetettben a Véd-Sz női együttese 2., a Papír C csapat 3., a Dunaferr B csapat 5., és a Papír B együttese a 9. helyen végzett: tovább öregbítve a dunaújvárosi tűzoltók hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában