ünnepi események

2018.03.19. 16:00

Egy hét ünnep után – Ez történt a múlt héten

Gyerekprogramok és egy emlékezetes születésnap, utazás a csillagok világába és március 15-i megemlékezés: szép hét volt.

Pekarek János

Pecsét István harmincegy esztendős lett!

Hétfő: – Emeljünk magasba minél több gyereket! A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére az ország tizenöt településén, köztük Budapesten és Dunaföldváron is megrendezték azt a (nem Guinness!) rekordkísérletet, amelynek során minél több kisgyereket kellett a magasba emelni.

Kedd: – Pecsét István barátunk, a város és a városkörnyék támogatottja harmincegy éves lett! Ebből az alkalomból kis tortát kapott ajándékba szerkesztőségünkből – ahogyan ez közöttünk immár megszokott. Ez volt István harmadik születésnapja, amit együtt ünnepelhettünk, hála Istennek: ezt már úgy, hogy István szervezetében hónapok óta egyetlen rákos sejt sincsen!

Pecsét István harmincegy esztendős lett!

Szerda: – Utazás a csillagok világába: városunkban járt az Utazó Planetárium. A Móricz Zsigmond Általános Iskola tornatermében felállított hordozható dómban az intézmény tizenegy osztályának diákjai és pedagógusai néztek meg összesen ötféle bemutatót, színes, térhatású, lenyűgözően érdekes filmeket.

Péntek: – A ´48-as emlékműnél ünnepelte a város március 15-ét. Az ünnepségen a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes és Farkas Erik színművész adott közös műsort. A megemlékezésen dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. Az ünnepi megemlékezés végén a város és intézményeinek vezetői, a pártok és civil szervezetek képviselői koszorúzták meg a ´48-as emlékművet, majd a polgárok helyezték el a tisztelgés virágait.

Dr. Galambos Dénes ünnepi beszédet mond március 15-én

Szombat: – Tizenöt éves lett a dunaújvárosi Honvéd Nyugállományúak Klubja Civiltársaság. Az egykori katona- és rend­őrtiszteket, tiszthelyetteseket tömörítő szervezet sok polgári feladatot vállalt magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában