Kutatás-fejlesztés

2024.05.27. 15:00

XVII. Acélszerkezeti Konferencia a Dunaújvárosi Egyetemen

Körmendi Erzsébet

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / archív

A MAGÉSZ Acélszerkezeti Szövetség folyamatos és eltökélt szándéka, hogy nagy hangsúlyt fektessen  a szakmai rendezvények, szimpóziumok szervezésére, lebonyolítására.   

Ennek jegyében állította össze a  XVII. Acélszerkezeti Konferencia szervező testülete a rendezvényen elhangzó tartalmas és a szakma számos területére (kutatás, fejlesztés, tervezés, kivitelezés stb.) fókuszáló előadásokat és az előzetesen kiadásra kerülő  előadás gyűjteményt.

A konferencia 2024. május 28-án, kedden lesz a  Dunaújvárosi Egyetem „A” – épület Konferencia termében ( Dunaújváros, Táncsics Mihály utca 1/a.). A rendezvény kezdéseként 9 órakor – Asszmann Ferenc MAGÉSZ-elnök köszöntőjét követően – kerül átadásra

az Év Acélszerkezete Nívódíj.

A szakmai előadások között szó lesz a Déli Összekötő Vasúti Duna-híd felújításáról, valamint a BME Hidak és Szerkezetek Tanszéken folytatott öszvérszerkezeti kutatásokról. Horváth Zoltán a Széchenyi - Lánchíd felújításáról beszél majd, mégpedig az acélszerkezetekre fókuszálva. A kávészünetet követően a Kalocsa-Paks új Duna-híd kivitelezése lesz a következő téma, ebéd után pedig egyebek mellett bemutatásra kerül sátoraljaújhelyi gyalogos kötélhíd is. 

A szakmai konferencia 16 óráig tart majd az egyetemen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában