Pindur Pandúr

2024.04.24. 20:00

Játékos vetélkedővel ovisoknak és kisiskolásoknak a baleset- és bűnmegelőzésről - képgalériával

Újra pindur pandúrok szállták meg a Dunaújvárosi Egyetemet. A tavalyi évhez hasonlóan április 24-én ugyanis ismét egész napos vetélkedőn vehettek részt az óvodás és kisiskolás gyerekek.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

A kezdeményezés nem titkolt célja, hogy az említett korosztály tagjai megismerkedjenek a rendőrség munkájával, ismereteket szerezhessenek a bűnmegelőzés és a közlekedésbiztonság témáival kapcsolatban, mindezt játékos formában a saját nyelvükre lefordítva. Elősegítve, hogy a kicsik biztonságosan és felelősségteljesen élhessék mindennapjaikat.

A nagy sikerű rajzfilm sorozat nevét kapta a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány országos rendezvénysorozata. Ennek kapcsán jött létre a dunaújvárosi esemény is, amelynek már évtizednyi hagyománya van. Annak idején az országos vetélkedő előválogatója hívta életre, a résztvevők folytatás iránti elkötelezettsége nyomán a helyi eseményt. 

A szerdai vetélkedőn részt vett házigazdaként Lászlóné Kenyeres Krisztina, a DUE oktatási igazgatója, Halász Attila rendőr alezredes, a Fejér Vármegyei Rendőrkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, valamint Orosz Csaba önkormányzati képviselő, a város közrendvédelmi bizottságának elnöke. A lelkes pindur pandúrokat Törköly László rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte. 

Az esemény idén is hatalmas sikert aratott, nagy öröm volt látni, ahogy a gyerekek játékos formában tanulnak a baleset-megelőzés és a biztonságos közlekedés, vagy éppen a tűzvédelem fontosságáról. 

A verseny során a résztvevőknek különböző feladatokban kellett bizonyítaniuk rátermettségüket és tudásukat, de természetesen a szervezők figyelembe vették a feladványoknál az életkorukat. A program végén valamennyi résztvevő ajándékot kapott, így senki sem távozott üres kézzel. A résztvevőknek és szervezőknek is sok sikert és megannyi örömteli pillanatot kívánunk a továbbiakban is, remélve, hogy jövőre is hasonlóan sikeres lesz a rendezvény. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában