Erasmus +

2024.04.21. 17:00

Bánkis diákok lengyelországi látogatása

Az „Erasmus + partneri mobilitás” program keretében a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum nyolc diákja (Balogh Mátyás, Hegedüs Balázs, Kiss Armand, Szenczi Tibor, Márton Gergő, Mátyás Karolina Margó, Szabó Dániel, Vámos Brigitta Laura) és három pedagógusa (Bognárné Pongrácz Mária, Filarszkyné Tolnai Ágnes, Bogár Roland) tett látogatást 2024. március 16-23. között Lengyelországban.

Antal Lajos

Fotó: DUE Bánki Donát Technikum

A három esztendeje tartó „Projekt Robotik” programban hat ország (Belgium, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország és Törökország) középiskolás diákjai vettek részt, melynek záró aktusaként a Visztula partján fekvő észak lengyel városban, Torunban találkoztak utoljára. A toruni találkozó résztvevői bemutatták egymásnak projektzáró prezentációjukat és megtekintették az általuk programozott robotok működését élőben, illetve videóról. A lengyel vendéglátók a hivatalos rendezvényen kívül színes és eseménydús programokat szerveztek diákjainknak, melynek keretében meglátogatták Krakkó történelmi belvárosát, ahol az Obwarzanek Múzeumban a saját magunk által készített híres krakkói sós perecet is megkóstolhatták, elmentek Auschwitzba, az egykori haláltábor helyén álló múzeumba, és egész napos kiránduláson vettek részt a legnagyobb lengyel kikötővárosban, Gdanskban. A kirándulások mellett több közös program is adódott a különböző nemzetiségű diákoknak ismerkedésre: röplabdameccs, grillparty, billiárdozás és bowlingozás tette emlékezetessé a Lengyelországban töltött napokat.

Fotó: DUE Bánki Donát Technikum

Hálás köszönet illeti Bognárné Pongrácz Mária projektmenedzser kolléganő, Filarszkyné Tolnai Ágnes és Bogár Roland kollégák aktív szervező tevékenységét.

Fotó: DUE Bánki Donát Technikum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában