Duol.hu videó

2024.04.01. 16:00

Az összefogás és a segítés különleges élményt hozott húsvétra - videóval

A Hajléktalan Ellátó Centrumban húsvéti jótékonysági eseményt szervezett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből - Dunaújvárosért! elnevezésű akciócsoportja. Megható pillanatokban volt része mindazoknak, akik részt vettek az eseményen, és akik segítségüket nyújtották.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Húsvét vasárnap délelőtt 10 órakor az esemény résztvevői közül elsőként Petrás Gábor, a Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoport vezetője köszöntötte a megjelenteket. Külön köszönetet mondott Szűcsné Nagy Zsuzsának, a jótékony csapat egyik lelkes tagjának, aki a húsvéti projekt vezetőjeként elkötelezetten szervezte meg az eseményt, ezzel pedig már ötödik alkalommal sikerült szebbé varázsolniuk az ünnepet a hajléktalan ellátásban résztvevők számára. Petrás Gábor háláját fejezte ki mindazoknak is, akik részt vettek és hozzájárultak ahhoz, hogy az ünnep alkalmából a legméltóbb módon köszönthessék azokat, akiknek különleges törődésre van szükségük. 

A kezdeményezés és az összefogás példaértékű: az akciócsoport és támogatói közösen gondoskodtak arról, hogy a centrum nehéz sorsú gondozottjai számára 210 ezer forint értékű élelmiszer került terítékre. Így az esemény során az ünneplők kóstolhattak finom sonkát, kolbászt, főtt tojást, friss kenyeret, kalácsot, és még frissítővel és süteménnyel is kedveskedtek a résztvevőknek. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az ünnepi hangulatot tovább fokozta Kovács István görög katolikus parókus áldása, aki húsvéthoz kapcsolódó gondolataival megérintette a jelenlévők szíveit. 

A karitatív akcióval a húsvéti ünnep, a Jót, Szívből – Dunaújvárosért! csoport mintegy  hatvan tagjának az összefogás és segítés jegyében különleges élményt jelentett. De az esemény szívmelengető pillanatokat hozott mindazok számára is, akik részt vettek benne, vagy csak jelen voltak és egyúttal emlékeztetett mindenkit arra, hogy az igazi ünnep a szeretetben és az egymás iránti törődésben rejlik. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az akciócsapat egyébként már készül a következő akciójára, amelyet A "Jót fut a Város, Dunaújváros" névre kereszteltek és a fókusza az autizmusban érintett gyermekek támogatása és segítése lesz. Ugyanis az esemény célja, hogy összegyűjtsék az Móra Ferenc Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés–Oktatást Végző Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kommunikációs eszközeinek beszerzéséhez és bővítéséhez szükséges összeget. Hiszen ezek a segédeszközök létfontosságúak az autizmusban érintett gyermekek számára, mert segíti őket a kommunikációban és hasznos az oktatás terén is. Bárki részt vehet ezen a nemes célt szolgáló eseményen, a részletekről a közösségi médiából lehet további információkat szerezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában