A DFVE dicsérete

2024.03.03. 18:30

Óriási küzdelem után csak a hajrában döntötte el a meccset az UVSE

A MOL női OB I-ben szombaton a forduló legnagyobb vízilabda rangadóján az UVSE a Dunaújvárost fogadta. A találkozó a várt nagy csatát hozta, a DFVE remekül helytállt, de sajnos a végén a pontosabban játszó fővárosiak behúzták a győzelmet.

Gallai Péter

Pál Rákáék védekezése remek volt, az utolsó negyed végén az UVSE tudta maga javára fordítani a találkozót

Fotó: Laczkó Izabella

A mérkőzés előtt az újpestiek elnöke, és a magyar szövetség elnökségi tagja, Lovas Péter virággal köszöntötte a világbajnoki ezüstérmes játékosokat, és persze nemcsak a hazaiakat, hanem a vendégeket is. Míg pár napja együtt küzdöttek az olimpiai kvótáért az ezüstéremmel zárult vb-n, most Magyari, Rybanska és Faragó ellenfélként várta Gardát, Mahieut és Horváthot. A medencében éppen ezért már korántsem ilyen ünnepélyes volt a hangulat, hanem a két megszokott nagy csatáját láthattuk, ahol a védekezések domináltak.

UVSE–DFVE 8–6 (2–0, 1–2, 3–3, 2–1)

UVSE: Magyari A. – Baksa 1, Mácsai, Faragó K. 2, Rybanska, Hajdú K. 1, Peresztegi Nagy 2. Csere: Aubéli, Golopencza N., Irmes, Tiba 1, Lendvay 1, Varró. Vezetőedző: Benczur Márton.

DFVE: Maczkó L. – Jonkl, Dobi, Mahieu 1, Garda 1, Szabó N. 1, Kardos D. Csere: Sümegi N. 2, Pál, Kardos L., Horváth B. 1, Somogyvári L. Vezetőedző: Vad Lajos.

Gól emberelőnyből: 2/8, illetve 2/8.

Gól ötméteresből: –, ill. –.

A hazaiak gyorsan elléptek két góllal, de a vendégek végig tapadtak rájuk. A védelmek hatalmas melót végeztek, így nem volt egyszerű egyik oldalon sem helyzetbe kerülni. A harmadik negyedben háromszor is ellépett kettővel az UVSE, de a nagyot küzdő újvárosiak mindig visszajöttek egyre. A záró etapot 6–5-ről kezdték a felek, aztán Garda villanásával sikerült egyenlíteni. Utána sorra maradtak ki a helyzetek mindkét oldalon, aztán Faragó Kamilla a meccs hajrájában a duplájával eldöntötte a mérkőzést.

Fotó: Laczkó Izabella

– Nagyon jó meccset játszottunk, a védekezéssel teljesen elégedett vagyok, sajnos a támadójátékban a fiataljaink kicsit „összecsinálták” magukat, és azokat a helyzeteket nem merték elvállalni, amit el kellett volna. Egy ilyen találkozón nem lehet a labdát tovább tologatni.

Azonban összességében maximálisan elégedett vagyok a társasággal.

 – értékelte Vad Lajos a rangadót.

Maczkó Lilla nagyon örült neki, hogy ilyen szoros mérkőzést tudtak játszani. Tisztában voltak vele, hogy apró hibákon múlhat a találkozó, ami így is lett. 

Úgy gondolom, nagyon biztató a jövőre nézve ez a teljesítményünk,

 a fő célunk, hogy bekerüljünk az elődöntőbe, ahol ha újra találkozunk az Újpesttel, akkor remélem vissza tudunk vágni – fogalmazott a DFVE kapusa.

Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője gratulált mindkét csapatnak, mert nagyon jó mérkőzést vívtak, ami egyben óriási taktikai csata volt, ami látszott a gólok számán. Mindkét védelem számszakilag igazolta, hogy remekül zárt, pedig nem akármilyen támadópotenciál van mindkét oldalon.
– Úgy érzem, a szerencsésebb együttes nyert, 6–6 után választottunk egy-két jó megoldást. Ahogy szokták mondani, nem jó játékkal győzni, az művészet, nagy dolog, ezért örülök, hogy ezt a fontos rangadót meg tudtuk nyerni.  Nagyon nehéz ez az időszak, újra belerázódni a bajnokságba, aminek aztán mindjárt vége is lesz.

Még egyszer szeretnék gratulálni a világbajnoki ezüstérmes játékosoknak, és a dunaújvárosi stábból Kardos Krisztinának

 – mondta a találkozót követően a lilák szakvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában