Beruházás

2024.03.10. 18:00

Kisapostag: Járdát, utat, közparkot építenek

Közlekedésbiztonság, zöld terület és útfejlesztés, útépítés valósul meg a 294 millió forintos uniós és magyar kormánytámogatás segítségével. Március 18-án indulnak a munkálatok. A szeptemberi iskolanyitásra tervezik a befejezést.

Horváth László

Nagy Attila polgármester, Szabolcs László tervező és Balogh Péter kivitelező ismertette a fejlesztések ütemtervét

Fotó: Horváth László

Nagy fába vágta a fejszét a település vezetése, amikor az Élhető települések című pályázati lehetőséggel benyújtották a 2024-es évük legnagyobb fejlesztési elképzelését. Ahogy Nagy Attila Kisapostag polgármestere a március 5-i projekttájékoztatón elmondta, szinte egyedülálló lehetőséghez jutott a község. 

A Táncsics utcától a 6-os út buszmegállóig gyalogjárda vezet a közlekedésbiztonság érdekében
Fotó: Horváth László

A projekt egyik legjobban szem előtt lévő részében a Táncsics utcától a 6-os főúton lévő buszmegállóig akadálymentesítéssel ellátott járda épül. A pályázat egyébként több fejlesztési területet is érint, hiszen a tervek tartalmazzák két közpark kialakítását, melyből az egyik mindjárt a település bejáratánál, a Zrínyi utcánál köszönti az érkezőket. Továbbá 1800 növény, köztük negyven felnőtt fa ültetése, csapadék-vízelvezetés kiépítés és a Széchenyi utca burkolatának ágyazattal együttes, teljes megújítása szerepel az elképzelésekben. A lakossági tájékoztatón az érintett területek lakói mondhatták el észrevételeiket és kéréseiket. Köztük a kapubejárók helyreállításának módjaira, a munkálatok idejére, a hétvégi zajterhelésekre és miként biztosítja majd a kivitelező a szükséges közlekedési módokat – erre voltak legtöbben kíváncsiak. 

Az iskola utcájában új ágyazat és új aszfalt lesz
Fotó: Horváth László

A több, mint másfél órás konstruktív megbeszélésen minden kérdésre megnyugtató választ kaptak az érdeklődők. A menet közben felmerülő problémákat is igyekeznek a legrugalmasabban kezelni. Erre biztosíték lesz majd a napi bejárások alkalmával összegyűjtött információ – ígérte a tájékoztatón Nagy Attila polgármester, Szabolcs László tervező ás Balogh Péter a kivitelező Strabag Kft. részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában