Hír Ercsiből

2024.02.21. 18:00

Sporttal segítenek Adélkának

Jótékonysági teremfoci gálát szerveznek Ercsiben, a Baczakó Péter Sportcsarnokban 2024. február 25-én reggel 8 óra 30 perctől.

Török Tímea

Váradi Adél Ercsiben él családjával. Néhány hónapos kora óta szüleivel rendszeresen jár fejlesztésekre hipotónia miatt. Sajnos eddig még nem tanult meg járni, de még mászni sem önállóan. Idén szeptemberben, Adél második születésnapja után pár nappal, egy genetikai vizsgálat alapján kapta meg a család a diagnózist, amelyben ez állt: SMA II. típus, amely egy ritka genetikai betegség.
 Írtunk már korábban is Adélkáról, mégpedig akkor, amikor Teltházas jótékonysági estet szerveztek a nehéz helyzetbe került kislány és családja megsegítésére.

 

Jó hír, hogy október végén a kislány megkapta a szükséges, több száz millió forintos génterápiát. Szerencsére ma már ez a kezelés az állam által támogatott. Azonban a gyógykezelést követően nagyon intenzív és sokrétű fejlesztésre, terápiára van szüksége a kicsi lánynak, hogy állapota ne csak stagnáljon, hanem amennyire lehet, javuljon is. Emellett különböző speciális segédeszközöket kell beszereznie a családnak a mindennapokhoz és a fejlődéshez. Mivel mindez jelentős kiadássokkal jár a közösség összefogott. Az elmúlt évben már gyűjtést, és jótékonysági koncertet is szerveztek (ahogyan arra utaltunk az előzőekben). De a segíteni akarás további eseményt hív életre.

A szervezők-Hosszú Péter és Banádi Imre, valamint a Civilek Ercsiért Egyesület- egész napos jótékonysági eseménnyel készülnek, amelynek a fővédnöke Ercsi Város alpolgármestere, Gólics Ildikó. A program szerint a megnyitó ünnepség után Ercsiből a Méta, Admirál, Kokain FC. Elnevezésű csapatok, Beloianniszból a Paok, Százhalombattáról a Biopon, Törökbálintról a Törökbálint FC. Ráckeresztúrról a Keru és Besnyőről a Besnyő FC.csapata fog megmérkőzni egymással. A torna szabályszerű lebonyolításában Gódány András hivatalos játékvezető fog közreműködni. A rendezvény ideje alatt büfé üzemel majd. A nevezési díjat és a büfé bevételét is Adélka gyógyulásáért ajánlják fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában