Dunaújváros

2024.02.06. 18:00

Az új ügyeleti rendszer első napja számokban

Molnár Emese

2024.02.03. Elindult az új orvosi ügyeleti rendszer Dunaújvárosban Fotós: Szabóné zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mint már arról többször is hírt adtunk, az OMSZ február 1-től vette át Pest és Fejér vármegyében is az orvosi alapellátási ügyelet működtetését. Az MTI-nek arról számoltak be közleményben, hogy az új ügyeleti rendszer első napján Fejér vármegyében 96 beteget láttak el, közülük 35-en gyermekek, illetve 18 év alatti fiatalok voltak. 24 esetben a telefonos tanácsadás elegendőnek bizonyult, 68 beteget valamely ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 4 beteg az otthonában kapta meg az ügyeleti ellátást. A mentőszolgálat közlése szerint Fejérben a háziorvosi ügyelet átlagos betegforgalma 1,5 fő/óra volt.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy valamennyi ügyeleti telephely vegyes ügyeletként működik, tehát gyermekek és felnőttek ellátására egyaránt alkalmas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában