KUBAK

2024.01.10. 08:00

Jótékony célra fordították Kulcson az adóból befolyt felajánlásokat

Több kulcsi jótékonysági kezdeményezésről is beszámoltunk már az elmúlt időszakban, most újabb örömhírrel szolgálhatunk, ugyanis a nagy múltú helyi civilszervezet a KUBAK (Kulcsi Baráti Kör) ajándékozta meg a Fekete István Általános Iskolát, egy az adók egy százalékából befolyt összegből vásárolt hangosító eszközzel.

Török Tímea

Oberrecht Tamás, Schinogl Ferenc és Deák Ibolya

Fotó: Rizmayer János

Kulcs első civil szervezete a Kulcsi Baráti Kör, mely 1989-ben alakult meg. Azonban a szervezet alapszabályzatában megfogalmazott célok már hosszú évtizedekkel ezelőtt is mozgósították azokat, akik ezen célok megvalósítását személyes ügyüknek tekintették. Dr. Jármai Kálmán állatorvos-professzor, feltehetően 1923-ban alapította meg a nyaraló családok lelkes közreműködésével a KUPAC-ot. A mai KUBAK a KUPAC kulturális és szellemi utódjának tekinti magát – olvasható a Húsz év Kulcs szolgálatában című könyvben. A civil szervezet mindenkori célja a helyi identitás, a lokálpatriotizmus fejlesztése, erősítése, amely már gyermekkorban kialakul. 

Deák Ibolya önkormányzati képviselő, a szervezet egyik vezetője elmondta: – Nagy örömünkre szolgál, hogy átadhattuk ezt a hangosító eszközt az iskolának, amelynek reményeink szerint nagy hasznát veszik majd. A KUBAK egyébként hosszú évek óta támogatja a helyi iskolát. Minden évben a tanév végeztével, a kiemelkedő közösségi tevékenységért könyvjutalomban részesítünk osztályonként egy-egy kisdiákot, természetesen osztályfőnöki javaslatra. Karácsonykor pedig hasonló kiválasztási módszerrel minden osztályból egy gyermek számára ajándékcsomagot állítunk össze nyalánksággal, édességgel  – mondta el a civil szervezet titkára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában