Verseny

2024.01.24. 15:00

Jól ismerik az angol nyelvet a Petőfi iskola diákjai

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Teknős Miklós

A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai minden évben részt vesznek a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola által szervezett Országos Angol Tanulmányi Versenyen. A 7-8. évfolyamos tanulók számára meghirdetett megmérettetésre a Petőfi, az angol nyelv tanításában elhivatott iskolaként idén is nevezett, közel 60 diákkal – számolt be róla az intézmény közösségi-oldalán.

Forrás: Az iskola Fb-oldala

A verseny első fordulója a Redmenta elnevezésű alkalmazásban, azaz online téren zajlott. A 7. évfolyamos résztvevők közül 3. helyen Kis Kende, 7.b osztályos diák végzett (felkészítő: Árvai Gyöngyi), a 2. helyezett Tar Szabolcs Bence, 7.a osztályos tanuló lett (felkészítő: Gere Szilvia), az 1. helyet pedig Fehérvári Dominik, 7.b osztályos versenyző szerezte meg (felkészítő: Árvai Gyöngyi). A 8. évfolyamosok közül 3. helyezett lett Varga András, 8. a osztályos tanuló (felkészítő: Hekkelné Imre Györgyi), 2. helyen végzett Kovács Lévi Olivér, 8.a osztályos versenyző (felkészítő: Pillár Balázs), az 1. helyet pedig Erdélyi Bulcsú Levente, 8.a osztályos diák szerezte meg, aki a megmérettetés megyei fordulójába is továbbjutott (felkészítő: Hekkelné Imre Györgyi). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában