A reintegráció része

2024.01.29. 14:30

A fogvatartottak is megünnepelték

A büntetés-végrehajtás falain belül mindig is fontos volt a reintegráció, a szabadulásra való felkészítés, amelynek része a nemzeti értékek közvetítése, erősítése az erre specializálódott programokon keresztül.

Molnár Emese

Forrás: BVOP

Erről számolt be a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet annak apropóján, hogy a Magyar Kultúra Napjáról fogvatartottjaik is megemlékeztek.

Mint azt kifejtették, intézetükben a fogvatartottak számára egy vetélkedőt rendeztek, amelynek során a magyar történelemmel és kultúrával kapcsolatos kvízkérdésekre adhattak válaszokat.

Fotók: BVOP

Aztán a „Színház az egész világ” című előadás keretében felelevenítették a Himnusz sorait, a vers születésének körülményeit. Ezen a foglalkozáson a 19. század első felének magyar költészetére jellemző verseket, azokból idézeteket szavaltak el a résztvevők. A bv. hozzátette, a január 22-i Magyar Kultúra Napja nemcsak egy alkalomra korlátozódik, hanem a „Kultúrával a kultúrára nevelésért!” gondolatának megfelelően, rendezvénysorozat zajlott az elmúlt héten az intézet falain belül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában