Donortoborzó

2023.12.25. 12:00

Több véradó segítségére lenne szükség az ünnepek alatt

Az ünnepek előtti és a két ünnep közötti véradásra biztatja az embereket az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ)- írja az MTI a szervezet közleménye alapján.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mint azt részletezték, a vérkészlet biztonságos szinten tartása érdekében ebben az időszakban is minden munkanapon várják a segíteni vágyókat. Kiemelték, hogy a betegellátás és az egészségügy az ünnepi időszakban sem áll meg, vagyis folyamatosan szükség van vérre. Tavaly a két ünnep között 4940 véradás történt, és a legtöbbet használt vérkészítményből, a vörösvérsejt-készítményből 5900 egységet szállítottak ki. Az idén ugyanebben az időszakban csak 3 munkanap áll rendelkezésre a véradások lebonyolításához, így az átlagosnál több véradó segítségére számítanak - tették hozzá. Hangsúlyozták, hogy intézeteikben és kitelepült véradásaikon egyaránt teljes csapattal várják a segíteni vágyó donorokat.

Dunaújvárosban idén még két véradás lesz, de mindegyik ugyanazon a napon. Az OVSZ honlapján lévő információk alapján december 28-án 8 és 10 óra között a rendelőintézetben található transzfúziós osztályon fogadják az önkénteseket. Ezt követően a Városvédők Újtelepért Egyesület szervezésében 11 és 15 óra között a Móra Ferenc utca és a Vak Bottyán utca sarkán lévő, volt újtelepi iskolában lehet vért adni.

Az új esztendő első donortoborzója január 2-án 13 és 15 óra között lesz, ugyancsak a transzfúziós osztályon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában