Mezőfalva

2023.12.21. 17:00

A kupakgyűjtő szívecske második élete

Gyerekek gyűjtöttek plüss figurákat a rászoruló gyerekeknek. A fémből készült óriási szív már egyszer megtelt.

Horváth László
Fotó: Horváth László

Előfordul néha, hogy egy tárgynak úgymond két élete van. Az viszont már különlegesebb eset, ha az első még el sem kezdődött, máris valami jóság, jótékonyság szolgálatába állhat. Ilyen különleges története van a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában elhelyezett pet-palack kupak gyűjtő szerkezetnek. A szívecske történetét Kissné Németh Anita a szülői munkaközösség vezetője mesélte el lapunknak. 

– Régóta szerettünk volna egy ilyen kupakgyűjtőt kihelyezni az iskolába, és a gyerekek számára fordítani a bevételt. Mire ez összejött, addigra a jogszabályok megváltoztak, és gyakorlatilag ellehetetlenült a gyűjtés és a beváltási mód. Ezért gyorsan kitaláltuk, hogy ne vesszen kárba se az elképzelés, se a kupakgyűjtő, és a jóra fordítva plüss állatfigurák gyűjtését kezdeményeztük. Az egész évben, vagy az időszak alatt összegyűjtött figurákat jótékony célra ajánljuk fel. Itt szeretnénk Kiss László munkáját megköszönni a szívecske megalkotásában – hallottuk a szülői munkaközösség vezetőjétől.

A mellékelt fotó is bizonyítja, jó ötlet volt a kezdeményezés, hiszen már egyszer kiürült a gyűjtő. Az intézmény vezetőjétől Jaksics Erzsébet igazgató asszonytól megtudtuk, a karácsony előtti napokban bedobozolták a plüssöket és átadták a szociális és gyermekjóléti intézmény képviselőinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában