Komposztáljanak inkább!

2023.11.09. 09:00

Tüzelni tilos!

A kerti hulladék égetése és annak szabályozása minden településen gyakori kérdés, amely alól Rácalmás sem kivétel.

Duol.hu

Fotó: Makovics Kornél

A település hivatalos közösségi média felületén felhívást tettek közzé a szakemberek. Mint írják az utóbbi időszak csapadékos, nedves időjárása miatt az önkormányzat nem engedélyezi idén novemberben a kerti hulladékok elégetését. Az érvényben lévő szabályozás értelmében legközelebb jövőre, 2024 februárjának első csütörtökén és péntekén (február 1-2.) lehet tüzet gyújtani a településen a száraz kerti zöldhulladék eltüzelése céljából, amennyiben az időjárási körülmények erre alkalmasak lesznek. 

A lehullott falevelet az önkormányzat a levélhullási időszak végén, december első felében idén is díjtalanul elszállíttatja a lakóházas övezetből, amennyiben azt a lakosok összegyűjtik és átlátszó nejlonzsákokban kihelyezik az ingatlanok elé. A pontos szállítási időpontról a későbbiekben adunk tájékoztatást – írják a Facebook posztban. Hozzátették, hogy továbbra is javasolják, hogy egészséges és környezetbarát megoldásként válassza a lakosság a komposztálást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában