Az ingatlantulajdonos feladata

2023.11.01. 11:00

Ne legyen szeméttel teli az árokpart, járhatatlan a járda

Felháborodásra adhat okot, amikor gazos, pláne ha allergén növényekkel van teli a szomszéd kertje, vagy nincs letakarítva az ingatlan előtti járda, tele van szeméttel az árokpart. Hasznos lehet, ha tisztában van az ember, hogy a helyi rendelet szerint milyen feladatai vannak. Rácalmáson például...

Duol.hu

A polgármesteri hivatal a település bel- és külterületi szakaszain rendszeresen ellenőrzi a magáningatlanok, valamint az ingatlanok előtti közterületek, vízelvezető árkok és átereszek megfelelő szintű tisztántartását, gyommentesítését és karbantartását – olvashatjuk az önkormányzat közösségi oldalán. A tájékoztató a következőket is tartalmazza.

Az érvényben lévő helyi rendelet szerint az ingatlantulajdonos feladatai közé tartozik:

  • Az ingatlan előtti járdának , a járda melletti zöldsáv úttestig terjedő teljes területének a gondozása, tisztán tartása, szemét-és gyommentesítése. Ha az ingatlannak két közúttal is érintkezése van, a fenti feladatok mindkét irányra vonatkoznak.
  • Az ingatlan melletti , mögötti nyílt ároknak és műtárgyaknak tisztántartása, gyommentesítése.
  • A közegészségügyi és esztétikai szempontok érvényesülése érdekében a tulajdonos köteles ingatlana belső részének tisztáságáról s rendezettségéről gondoskodni.
  • Mind a beépítetlen, mind a beépített ingatlan tisztántartása, gyommentesítés, a járda és úttest fölé benyúló ágak megfelelő nyesése.

Az önkormányzat vezetői kérik a lakókat, hogy a fenti munkák elvégzéséről folyamatosan gondoskodni szíveskedjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában