Pihenés

2023.11.04. 12:00

Még ennyi munkaszüneti nap vár ránk idén

Ebben az évben még két ünnep esik munkanapra, így év végéig két hosszú hétvégével is számolhatunk.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Az elmúlt napokban két alkalommal is rövidített munkahetet kellett ledolgoznunk, hiszen október 23. (az 56-os forradalom ünnepe) hétfőre, november 1. (mindenszentek napja) pedig szerdára esett. A pihenésbe belelendülve nézzük tehát a 2023-as év hátralévő munkaszüneti napjait.

Ebben az évben még karácsonykor és újévkor lesznek munkaszüneti napok. Mivel szenteste, azaz december 24-e vasárnapra esik, így lecsúsztunk az ötnapos hosszú hétvégéről: karácsony napjával (december 25-e, hétfő) és másnapjával (december 26-a, kedd) tehát összesen két munkaszüneti napot „kapunk”, így kevesebb, mint két hónap múlva az idei év második négynapos hétvégéje érkezik.

Lényegében ezzel véget is ért a ’23-as év a munkaszüneti napok szempontjából, hiszen karácsony után az újév ünnepe következik a sorban, ez viszont már a 2024-es évet érinti. Mivel szilveszter, azaz december 31. vasárnapra esik, így január 1-jén rögtön egy háromnapos hétvégével indul az év, az ezt követő pihenőnapra azonban több mint két hónapot kell majd várnunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában