Rácalmási adomány átadás

2023.11.11. 11:00

Harmonika koncerttel gyűjtöttek

A Rácalmási Polgári Egyesület október 23-án ünnepi, jótékonysági harmonika koncertet szervezett a helyi római katolikus templomban. A nagy sikerű eseményen gyűjtött adományt az egyesület képviseletében Terekiné Rendes Éva és Sátori Endre a közelmúltban adta át Szeleczky Csaba római katolikus plébánosnak.

Török Tímea

Terekiné Rendes Éva, Szeleczky Csaba és Sátori Endre

Ahogy arról már korábban részletesen beszámoltunk, a rácalmási Szent István Király templomban a nemzeti ünnep napján Kiss Péter és muzsikus barátai mutathatták be tudásukat egy nagy sikerű koncerten. A harmonikások a Rácalmási Polgári Egyesület meghívására érkeztek a nemzeti ünnep alkalmából, így a koncert előtt Terekiné Rendes Éva, az egyesület elnöke ünnepi beszédében megemlékezett 1956 hőseiről. 

Az különleges zenei eseményre pótszékeket kellett hadrendbe állítani, annyian érdeklődtek a hangverseny iránt. A repertoár alapos tudást, összehangoltságot, koncentrációt, és fejlett hangszeres technikát igénylő művekből állt, amelyet Kiss Péter jól felépített, átgondolt konferálása egészített ki. A harmonikásoknak lehetőségük volt átélni az ütemes, ráadást követelő tapsot, de a bravózás sem maradt el. A muzsikusok három nagyszerű ráadással készültek a hallgatóság nagy örömére. 

A megindító zenei élmény után szépen gyűltek az adományok is. Ugyanis a közösségi médiában olvasható bejegyzés alapján a gyűjtés eredményeként november elején 106.200 forintot adhatott át Rácalmási Polgári Egyesület nevében Terekiné Rendes Éva és Sátori Endre, Szeleczky Csaba római katolikus plébánosnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában