Osztálytalálkozó

2023.10.10. 20:00

Hatvan éve együtt ballagtak – humoruk ma is a régi

Hatvan éves ifjúsági találkozó – ezt a címet javasolták viccesen, nem kis önbizalommal a készülő híradáshoz az egykori diákok. A mindenki által hallott javaslat mindjárt meg is alapozta a hangulatot a mezőfalvi találkozón.

Horváth László

Közös fotó készült az osztálytalálkozón

Fotó: A szerző

Az ötvenedik találkozójukról már tudósítottunk lapunk hasábjain, most, ahogy akkor ígérték, ismét kerek évfordulóhoz érkeztek. Persze az ötvenötödik sem maradt ki, de hatvan az mégiscsak jobban és jubileumi módon hangzik. Október 6-án a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola volt diákja szinte semmit nem felejtettek el a diák évek legemlékezetesebb pillanataiból. 

Pedig az idő telik megállíthatatlanul. Sajnos közülük is egyre többen hiányoznak. Hol betegség, hol egyéb körülmény miatt. Utóbbi már fájóbb az osztálytársaknak, hiszen kedves barátokat veszítenek el. Az idén is kevesebben vettek részt az összejövetelen. Az A és B osztályból együttvéve 90-en ballagtak annak idején. A jubileumi találkozókat mindig együtt ülik meg, és a 2x45 fős létszámból ezúttal csak 29 fő ült asztalhoz. 

A program évek óta nem változik. Egymás átölelése, beszélgetések, osztályszemle, közös ebéd tölti ki az idejüket. Az osztálynévsort ezúttal a tablók előtt olvasták fel, hangosan válaszolva: Jelen!.

Meddig lesz így? Talán örökre. Lélekben egészen biztosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában