Csokit vagy csalunk

2023.10.21. 11:30

Halloween programra készülnek Rácalmáson

A rácalmási művelődési ház és könyvtár különleges eseményt szervez október végén.

Török Tímea

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Mint írják a helyi közösségi média felületen megosztó témához nyúltak a legújabb programunkkal, de természetesen tiszteletben tartják a hagyományokat, ugyanakkor több szülő kérésére, és a gyermekek kedvéért szervezik meg új programjukat, a Csokit vagy csalunk elnevezésűt. 2023. október 31-én 17 és 20 óra között várják a résztvevőket, hogy együtt töltsétek az estét. 

Halloweeni díszbe öltözött házaknál kopoghatnak a jelmezbe öltözött gyerekek és szülők. Nem kell mást tenniük csak öltözzetek be, vigyenek magukkal lámpást és máris indulhat a játék. Az érdeklődök online, vagy a művelődési házban elérhető űrlapon 2023. október 27-ig jelentkezhettek a programra, akár fogadóként, akár édességgyűjtőként (akár mindkettőként). A jelentkezések zárulta után a szervezők egy térképen fogják megjeleníteni a fogadó házakat, és jelzik azt is, hogy várhatóan hányan érkeznek édességgyűjtőként. 

A fogadóktól azt kérik, hogy ha egy csapat megérkezik a házhoz, és elmondják a jelszót: Csokit vagy csalunk!, akkor a házigazda egy-egy édességet adjon ajándékba, minden résztvevőnek. Továbbá a hangulat kedvéért díszítsék fel a házat halloweeni dekorációval. A kapu környékét mindenképpen dekorálják az eseményhez illőnek, hogy felismerhessék az édességgyűjtők, hogy hol kell kopogtatni. Minden vendéglátót arra kérnek, hogy készüljön annyi édességgel amennyi elegendő lesz minden gyermeknek.

Édességgyűjtőket 16 óra 30 percre várják a SPAR előtt a piacon. Innen indul útjára az édességvadászat. A jelentkezések függvényében fogják a szervezők az útvonalat összeállítani. 

A jelmezbe öltözött gyerekek szülői kísérettel meglátogatják majd a fogadó házakat, ahol a Csokit vagy csalunk! jelszó elmondása után egy-egy édességet kapnak a vendéglátóktól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában