Sport és baráti kapcsolatok erősítése

2023.09.15. 20:00

Koronglövő verseny egy kiváló vadász, Takács Tibor emlékére

Második alkalommal rendezte meg az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Fejér Vármegyei Területi Szervezete a Takács Tibor Emlékversenyt. A nevezési díjak a Fejér Megyei Hivatásos Vadászok Alapítvány számlájára folytak be.

Duol.hu

Fotó: Szente Tünde

A Soponya és Aba közötti Sportlőtér szeptember 8-án, a szarvasbőgés tradicionális kezdetén, Kisasszony napján adott helyet az előre meghirdetett gyorsított korongvadászatnak. Szép számmal jelentkeztek a megmérettetésre, összesen 29-en indultak a dobogós helyezésekért, vadász- és sportlövő kategóriában. A kiírásban a szervezők a verseny céljaként fogalmazták meg a vadászati kultúra ápolását, a szakmai sport és baráti kapcsolatok erősítését, a versenyzési lehetőség biztosítását.

Az emlékverseny megnyitóján Pechtol Lajos, az OMVK Fejér Vármegyei Területi Szervezete titkára köszönti a megjelenteket
Fotó: Szente Tünde

Alapítvány a hivatásos vadászok megsegítésére

A megyei vadászkamara szolidaritási céllal hozta létre a Fejér Megyei Hivatásos Vadászokért Alapítványt: - Fontos, hogy a közösség tagjai jelezzék, ha van olyan személy a környezetükben, aki nem várt esemény, életszínvonalának romlása miatt segítségre szorul. Manapság sajnos, az emberi értékmérőkkel nem állunk túl jól, a kapcsolatok leépülnek, sokszor észre sem vesszük, hogy hol kél el a segítség. Minden fórumot megragadunk ahhoz, hogy tudatosítsuk, milyen támogatásban részesülhetnek a hivatásos vadászok munkavégzés közben elszenvedett baleset, tartós betegség esetén. Céljaink között szerepel elhunyt hivatásos vadászok gyermekeinek pártfogásában, esélyegyenlőségük megteremtésében, anyagi helyzetük javításában való részvétel. További célunk hivatásos vadászok lakhatásának elősegítése, nyugdíjas, illetve idős hivatásos vadászok gondozása, támogatása - fogalmazott Tarró István, az alapítvány kuratóriumi elnöke, aki Takács Tiborra így emlékezik: - Tibor hivatásos vadász volt, aki mindannyiunk megdöbbenésére, a Covidnak esett áldozatul. Ilyenkor az ember elgondolkodik, hogy mennyire fontosak a minőségi kapcsolataink, hiszen ezek és a megélt élmények maradnak meg a szívünkben, lelkünkben. E földi létben akkor nőnek óriássá, amikor már nincsenek közöttünk. Az elmúlt évben rendeztük meg először a Takács Tibor személye előtt tisztelgő, rá emlékező alapítványi versenyt. Elmondhatom, hogy az idein is sokak szíve megdobbant a nemes ügyért.

Záróbeszéd, összegzés, értékelés
Fotó: Szente Tünde

Takács Tibor emlékezete

Takács Tibor (1964 – 2021) a VADEX Zrt. fővadásza 2021. április 12. napján, életének 57. évében hunyt el. Az életerős vadászembert legyőzte a koronavírus. Évtizedes munkájának eredménye, hogy a cég legjobb gímbikái ma már a fehérvárcsurgói kertből kerülnek ki, ugyanígy a szikaszarvas-gazdálkodás és a pisztrángtelepítés kidolgozása, a Gaja-völgy megújulása is Tibor érdeme.

A gyorsított korongvadászat dobogós helyezettjei

Vadász kategóriában: 1. Vizler István, 2. Domonkos Richárd, 3. Csákány Csaba

Sportlövő kategóriában: 1. Házi Gergely, 2. Szegedi József, 3. Maár Gyul

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában