Nyárzáró koncert

2023.09.22. 11:00

Jazz és roma népzene világszínvonalú ötvözetét élvezhették a zenekedvelők

Török Tímea

Az East Gipsy Band fellépésével folytatódott a kulcsi hajóállomáson a Jazz P’Art idei rendezvénysorozata szeptember 16-án, szombaton 18 órától.

A nemzetközi hírű fellépők koncertjeire nagyon sokan voltak kíváncsiak eddig, minden alkalommal hatalmas szabadtéri piknikké változtatva a hajóállomáson a Duna-parti terasz környékét.

Az East Gipsy Band koncertje – a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából – újabb nagyszerű lehetőséget kínált a jazz műfaj kedvelőinek egy nagyszerű nyárzáró koncertélményhez. Az együttes egyesíti a magyar jazzélet több generációját a roma népzene csillagaival. A szakértők szerint muzsikájuk a bizonyíték, hogy létezik a legendás Django Reinhardt által kitaposott úttól eltérő, de azzal teljesen egyenrangú, újszerű és izgalmas fúziója a roma zenei hagyománynak és a jazznek.

 

A jó idő és a fellépők ismét lecsalogatták a jazzt kedvelő közönség kemény magját a hajóállomásra, még annak ellenére is, hogy nagyon sok rendezvény volt a térségben. Igazán kellemes hangulatot – szinte baráti körben – élhettek át a világszínvonalú muzsikusok előadásában. Két ráadással zárult a Jazz P’Art idei szezonzáró előadása. A szervezők azonban idén még egy koncerttel szeretnék meglepni a közönséget, amelyre terveik szerint várhatóan az adventi időszakban kerül majd sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában