Startup

2023.07.25. 10:00

Újvárosi részvétellel

A közelmúltban húsz egyetemi startup csapat mutatkozott be a 2023-as tanévet záró Hungarian Startup University Program (HSUP) DemoDay eseményén Kápolnásnyéken

Szabó Szabolcs

A DUE csapata: Szpisák Tamás mesteroktató és Kovács Szilvia tanársegéd

A Dunaújvárosi Egyetem tájékoztatása szerint az intézményt Kovácsi Szilvia egyetemi tanársegéd, a HSUP projekt koordinátora, valamint Szpisák Tamás mesteroktató képviselte a rendezvényen.

A Tokaj-Hegyalja Egyetem csapatát pedig a Dunaújvárosi Egyetem tanársegéde, Burkus Ervin mentorálta. Projektjük címe: Assu-Mezőgazdasági robottechnológia. Munkájuk egy olyan precíziós mezőgazdaságot támogató, robottechnológiát használó rendszer, mely a helyszínre telepítve adatokat gyűjt, elemez, feladatokat hajt végre a felhasználó tájékoztatása, kontrollja mellett. A Hungarian Startup University Program 2020-ban indult azzal a céllal, hogy megismertesse a hazai egyetemistákkal a modern vállalkozói szemléletet, valamint bevezesse őket az innováció és a startupok világába. A Nemzeti Innovációs Ügynökség által szervezett program egy online (desktop és mobilapp) platformon keresztül teszi elérhetővé a tananyagokat, illetve a feladatokat, amelyek alapján a legjobb csapatok DemoDay-eken keresztül mutatkoznak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában