Bezárnak

2023.07.27. 11:30

Nem csak egyszerűen szabadságra mennek a művelődési ház dolgozói

Portálunkon, a duol.hu-n is olvashattak már róla, hogy augusztusban bezár a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár. Információink szerint nem egyszerűen arról van szó, hogy a közművelődési szakemberek augusztusban elmennek szabadságra.

Török Tímea
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő 

A művelődési központok a közművelődés helyi intézményei. Fontos szerepük van a lakosság szabadidős igényeinek kielégítésében, fejlesztésében, a kulturális értékek közvetítésében, azok elsajátításában és létrehozásában. A rácalmási művelődési ház a helyi mindennapok része, a település lakói számára fontos közösségi tér, ugyanis rendezvényeik, akcióik mindig jelentős interakciót váltanak ki a célközönségből. Ezért nem mellékes, hogy vajon miért zárnak be Rácalmáson a nyár utolsó hónapjában. Erről kérdeztük meg Schrick István polgármestert. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő 

–  Felújítást fognak végezni a nyári szünet ideje alatt a művelődési házban, aminek nagyon örülök. Hiszen ez azt jelenti, hogy elhasználódott a művelődési ház. Így tehát nem egyszerűen az mondhatjuk, hogy a funkcióját betölti az intézmény, hanem mondhatom azt, hogy fullon működik. Nemcsak számos csoportnak, klubnak ad teret, hanem rengeteg önkormányzati és magánrendezvénynek is. Mert – nem kizárólag a kúriában – itt is sok esküvőt tartanak. Ráadásul egy hosszabb ideig az iskola-felújítás miatt a diákok egy része is átköltözött ide. Tehát az intézményünk közkedvelt, és ez örömre ad okot. A felújításról szólva az épület Barina-völgyi teraszát fogjuk megújítani, így a taposót és a fa téralkotókat fogjuk kicserélni, renoválni és a belső festést fogjuk elvégezni a nyári szünet alatt. A felújításra az intézmény a költségvetésébe már beterveztünk és elkülönítettünk 12 millió forintot, amit reményeim szerint az önkormányzat döntésével megerősítve ki tudunk még egészíteni 3 millió forinttal – mondta el Rácalmás város polgármestere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában