Vitorlázás

2023.07.03. 13:00

AZ RSM katamarán nyerte a Fehér Szalagot, elindult a Kékszalag Fesztivál

A Balaton keleti medencéjében szombaton megrendezett Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat az RSM katamarán csapata nyerte meg, a versennyel párhuzamosan a klasszikus hajóknak megrendezett 26. Izsák Szabolcs Emlékversenyen pedig a Lillafüred 75-ös cirkáló ért elsőként a célba. Ezzel megkezdődött az egyhetes Kékszalag Fesztivál.

Duol.hu

Fotó: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség

Rekordlétszámú mezőnnyel rajtolt el szombaton a Balatonfüred előtti vízterületről a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj - 26. Izsák Szabolcs Emlékverseny. Összesen több mint 300 hajó legénysége indult el a Balaton keleti medencéjében - Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Tihany - Balatonfüred távon, írja a veol.hu. A Fehér Szalagon a Vándor Róbert kormányozta RSM katamarán lett az első, második helyen a Prospex-Delta, kormányos: Kaiser Kristóf, a harmadikon pedig a Process Solutions, kormányos: Litkey Farkas futott be. Bár a verseny elején gyenge volt a szél, a délután érkező vihar veszélye miatt a rendezők pályarövidítésről döntöttek. Végül a klasszikus hajók között, azaz a 26. Izsák Szabolcs Emlékversenyen - az abszolút értékelés szerint - a Lillafüred 75 cirkáló (kormányos: Gál András Levente) lett a győztes, megelőzve két 70-es cirkálót, az Orpheust (kormányos: Herkó Dezső) és az Irokézt (kormányos Pajor Zsolt).  

Fotó: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség 

-A Fehér Szalaggal elindult az idei Kékszalag Fesztivál, amely egy hétig tart és számos parti és vízi programot kínál az érdeklődőknek, sportolóknak, vitorlázóknak. Vasárnap lesz a fiatalok Kékszalagja a Kékpántlika, csütörtökön pedig elrajtol az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, amelyre 600 indulót várunk, mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára a regatta szombat délután Balatonfüreden megrendezett ünnepélyes díjátadóján, amelyen egyúttal megnyitotta az idei Kékszalag Fesztivált. Hozzátette: a szövetség együttműködik többek között a Európa Kulturális Fővárosa Hello Veszprém Balaton (EKF Hello VEB) rendezvénysorozattal. Markovits Alíz, utóbbi program vezérigazgatója arról beszélt, hogy félidejéhez érkezett kulturális programsorozatnak egyaránt a középpontjában van a Balaton múltja, jelene és jövője, így a Magyar Vitorlás Szövetség, valamint a Kékszalag már tavaly is sikeresen működött együtt a kulturális évvel. A Fehér Szalagon az Európa Kulturális Fővárosa egyedi tervezésű vitorláival versenyeztek az L30 One Design hajói, amelyeket a Metropolitan Egyetem hallgatóival együtt terveztek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában