Összefogás Norbi gyógyulásáért

2023.06.15. 20:00

Nagyon várják vissza osztálytársukat!

Norbi felépül – ez másként nem is alakulhat. A 17 éves fiatalember mielőbbi gyógyulásáért az egész osztálya, iskolájának közössége és mindazok szorítanak, akik megismerték már történetét. Viszont szükség lenne anyagi támogatásra is, mivel a kezelés és a rehabilitáció költsége nem kis kiadást jelent a négy gyermekes családnak.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Varga Norbert Dunaföldváron él szüleivel és három testvérével. Hegesztőnek készült, így jelentkezett a Dunaferr Technikum és Szakképző Iskolába, jelenleg a 2/10sh osztály diákja. Egy életvidám, a kortársaihoz hasonlóan amolyan vagányan csibészes fiatalember. Mondhatni, minden halad a maga medrében.

Azonban 2023. február 13-án hirtelen éles fordulatot vettek a dolgok: mindenféle előzmény nélkül Norbi váratlanul összeesett. Nagy harcos ő, így kétszeri újraélesztés után ismét dobogott a szíve. Az igazi csata itt kezdődött meg Norbi és családja számára, ugyanis a sikeres újraélesztéséig nagyon sok idő telt el, emiatt súlyos agykárosodás lépett fel a fiatalembernél.

Éber kómában van, egyszer reagál a körülötte lévők beszédére, máskor nincsenek rá hatással az ingerek. A Heim Pál után a Bethesda kórházban kezelték az orvosok. Sajnos mindez idáig nem tudják, hogy mi a baja pontosan Norbinak, miért történt meg az, ami. Most otthonában van a fiatalember, annak érdekében, hogy a megszokott, békés, családi környezet segítse a felépülést. Speciális szakemberek, eszközök szükségesek ahhoz, hogy javítsák az állapotát, és persze folyamatos ápolást igényel. Ez a helyzet nagy kihívás elé állította a családot, de megosztva a feladatokat egymás között, rendíthetetlenül küzdenek a fiúért, Norbival együtt.

Míg a család otthon, a diáktársak, élükön Kálmán József osztályfőnökkel (aki a kezdetek óta a szívén viseli Norbi gyógyulását) az iskolában próbálják megkönnyíteni és segíteni a mielőbbi felépülést. Például plakátok kihelyezésével, illetve egy Facebook-os oldallal is igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni osztálytársuk történetét, felkutatva ezzel a támogatói hozzájárulásokat. Intézik a szükséges adminisztrációkat, a papírmunkát (hiszen a tanév zárultával kezdődik a nyári gyakorlat időszaka).

Megható az az összefogás és segítő hozzáállás, amelyet az osztályközösségnél láttunk, mindannyian szorítanak azért, hogy Norbi mielőbb visszatérhessen hozzájuk.

Segítségül az alábbiakban közöljük azt a bankszámlaszámot, amellyel a Norbi gyógyulásra felajánlott támogatásokat gyűjtik.
 

Számlaszám: Varga Norbert

OTP Bank 11773463-01223558.

A közlemény rovatba kérik beírni: Norbi gyógyulásáért

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában