Fejér Vármegyei Tárlat: gazdag összkép

2023.06.16. 09:43

Melkovics Tamás elismerése

Csütörtökön este a székesfehérvári Szent István Király Múzeum – Csók István Képtárban megnyílt a kétévente jelentkező Fejér Vármegyei Tárlat, amelyen ezúttal 68 alkotó munkája szemlézhető.

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az ünnepélyes megnyitón előbb Pokrovenszki Krisztián a házigazda intézmény főigazgatója, majd Pálffy Károly a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntette az érdeklődőket és a megjelent művészeket. A díjátadó keretében Hegyi Dóra művészettörténész, kurátor kiemelte, a megyei tárlatok küldetése, hogy összehozzák az alkotókat és az aktuális, az elmúlt két évben született munkákat egy kiállítás keretében láthassa a közönség.

A Fejér Vármegyei Tárlat megnyitóján három díjat adtak át a szakmai zsűri döntése alapján. Székesfehérvár önkormányzatának elismerését Cservenka Edit (a kiállított alkotás címe: Lust forever 4.), a Fejér Vármegyei Közgyűlés díját Máder Barna (Egyszer volt, hol nem lesz), míg Dunaújváros önkormányzatának díját Melkovics Tamás (Változó viszonyrendszerek 2.) vehette át.

A dunaújvárosi születésű, Budapesten élő és alkotó Melkovics Tamásnak Orosz Csaba képviselő adta át az elismerést. A tárlat augusztus 27-ig látogatható a Csók István képtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában