Bor és gasztronómia

2023.06.22. 09:00

Koccintás lesz az adonyi szőlőhegyen

A bor színén, illatán és ízén kívül leginkább élményt jelent – vallja több mint tíz éve a BorÉRT Borturisztikai Egyesület csapata, amely idén is Magyarország legnagyobb boros megmozdulására hívnak minden borszerető vagy borral ismerkedő embert – olvashatjuk a koccintas.hu-n.

Agárdy Csaba

Egy éve az adonyiak koccintottak a legtöbbet, meg is nyerték az országos versenyt

Fotó: Rácz József

Ugyanis a Magyar Bor Napja alkalmából az idén is megrendezi az egyesület a Koccintás elnevezésű programját. (A BorÉRT Borturisztikai Egyesület 2011 óta borvidékekkel, borászatokkal, gasztronómiai szolgáltatókkal együttműködve szervez olyan eseményeket, amelyek célja a közvetlen értékesítés erősítése és a borturizmus élénkítése.) A Magyar Bor Napja 2023 – Koccintás eseménysorozat a borvidékek, borvidéki települések közötti nemes versengés, hogy az adott helyen érezzék a borkedvelők legjobban magukat és ott legyenek a legtöbben. Az idei évben szinte az összes borvidéken csendülni fognak a poharak Tokajtól Villányig, Soprontól a Bükki borvidékig. Az eseményre nevező borvidéki településeken az általuk választott napon és időpontban egyszerre emelkednek a poharak és koccintanak együtt. (Tavaly a győztes koccintó Adony lett kétszáznegyvenhat koccintóval. A kisváros ezért megkapta a Magyarország Borkedvelő Települése címet.)

Június 24-én szombaton 18 órakor ismét az adonyi szőlőhegyen koccinthatunk – egy évvel ezelőtt a Zichy-kúria parkjában volt az esemény – a Duna-menti Szent Orbán Borrend szervezésében az Öreg-hegyi oldalon (a cikolai tavak felé).

A program 15 órakor a kapunyitással kezdődik. Az első százötven résztvevőt a borrend, egy extra lángossal vagy egy amerikai hot-doggal várja, majd minden koccintó egy gulyáslevesre vendége a borrendnek. Emellett a borrend fröccsel, szörppel és szódával várja az érkezőket.

17 órától a 18 órakor kezdődő koccintásig a Bandy Band zenél. A koccintás után a tervek szerint 21 óráig kötetlen program vár a résztvevőkre.

Az eseményre logóval ellátott borospoharakat készített a Szent Orbán borrend, amelyet minden résztvevő ajándékba megkap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában