Adony

2023.05.19. 14:56

Borlovagot avatnak szombaton a hegyen

Szombaton Orbán-nap az adonyi szőlőhegyen! Vagyis az év legfontosabb rendezvényére készül a Duna-menti Szent Orbán Borrend. A szőlő, a szőlőművelők, kádárok, kocsmárosok védőszentjeként tisztelik Szent Orbánt, aki I. Orbán néven 222-től 230-ig pápa volt.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

A szombati eseménysorozat  a Szent Orbán kápolnánál 15 órakor a litániával kezdődik. A színpadi műsorok köszöntőkkel indulnak, majd Ács Tamás, a Soproni Petőfi Színház egykori színésze, A bor dicsérete címmel tart rövid előadást. Ezután következik a XXX. Adonyi Kistérségi Borverseny díjkiosztója, a borrend zászlósborának kihirdetése, a Szent Orbán Emlékérem és a Kistérségi Vándordíj átadása. A nap fénypontja a borlovag-avatás lesz, amikor a Szent Orbán borrend lovagja lehet Lédeczi Gaberiella, Orosz Emese és Orosz Ferenc. (Persze ehhez bizonyítaniuk kell, hogy alkalmasak arra, hogy lovagként képviselhessék a borrendet.) A programot a Bandy Band műsora zárja térzenével, miközben a közönség jó ízűen kortyolgathatja az adonyi nedűt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában