Játék és vidámság

2023.06.04. 13:00

Családi sportnap a Petőfiben – képgalériával

Családi sportnapra hívta a Petőfi iskola a diákokat és szüleiket csütörtökön délután.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

Ez a nagyszabású program már hagyomány az intézmény életében, rendkívül népszerű. Eredetileg május 18-án tartották volna, ám akkor az esős időjárás miatt csúsztatni kellett. Nem volt egyszerű utána új időpontot találni, hiszen a tanév végéhez közeledve szervezik például az osztálykirándulásokat, de sikerült megfelelő alkalmat találni. 

Fotó: Laczkó Izabella

Mint azt a megnyitón Árvai Gyöngyi, az iskola igazgatója elmondta, a családi nap célja a kapcsolatépítés, a közösségi életre nevelés elősegítése, a hagyományok ápolása és tovább örökítése. Tanítványaik számára fontos, hogy szüleik is megismerjék azt az iskolai környezetet, ahol napjaik nagy részét töltik, illetve a kis osztályközösségüket is. A szülőknek pedig kiváló lehetőség arra, hogy kötetlenebb keretek között megismerjék egymást és a pedagógusokat. 

Fotó: Laczkó Izabella

A családi napra tizenegy állomáshelyet alakítottak ki, mindegyiken különféle ügyességi-sportos-logikai feladat várta a fiatalokat, ezeket kellett teljesíteniük.

A támogatóknak köszönhetően rengeteg tombolanyeremény is gazdára talált a délután során, szám szerint hetven darab. Az igazgatónő vázolta, a rendezvény fő támogatója a Bethlen Gábor Alapítvány volt, amely a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program keretében 334. 900 forint értékű eszköztámogatásban részesítette az iskolát (közte két tornaszőnyeg, hat tornazsámoly, amiket a testnevelésórákon is bevethetnek). Ezen kívül a diákönkormányzat, a szülői szervezet és a Petőfis Tanítványainkért Alapítvány is 50-50 ezer forinttal járult hozzá a program megvalósulásához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában