Elballagott az aranycsapat

2023.06.20. 18:00

A kulcsi Fekete István Általános Iskola tanulói búcsúztak az alma matertől

A ballagási ünnepség meghatározó mérföldkő minden diák életében, hiszen egy korszak lezárását és egy új élet kezdetét jelenti.

Török Tímea

Fotó: Rizmajer János

A kulcsi Fekete István Általános Iskola végzős diákjainak ballagását idén az oktatási intézmény nagyszabású felújítási és bővítési munkálatai miatt rendhagyó helyszínen, a Kulcsi Szociális Intézmény – a volt Nap háza – Hold udvara – területén rendezték meg. 2023. június 16-án huszonegy tanuló búcsúzott az iskolától ünnepélyes keretek között.

Fotók: Rizmajer János

Elsőként az osztálydalt hallgathatták meg a nagy számban jelen lévő szülők, rokonok, barátok és tanulók, majd elsőként az alsóbb tagozatos diákok búcsúztatták a ballagókat:

– Aki elment, az elment, de aki egyszer nálunk volt, az többé sohasem mehet el tőlünk egészen – mondták Kassák Lajos szavait idézve.

A ballagó nyolcadikosok nevében Földi Csaba Márk búcsúzott. Szólt a tanáraikhoz, köztük a két osztályfőnökhöz Koppány Emeséhez, aki felső és Szabó Sándorhoz, aki alsó tagozatban terelgette a nebulókat a felnőtté válás rögös útján. De elköszönt a hetedikesektől és szólt a szülőkhöz is.

 

Majd a hagyományokhoz híven Schinogl Ferenc, az iskola igazgatója vette át a szót, és fogalmazta meg útravaló gondolatait. Beszédét Kölcsey Ferenc idézetével zárta: „Nincs szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem barátainkban leltük fel az egész világot.”

Péter Zoé gyönyörű fuvolajátéka után a jutalmak átadására került sor. A tanulmányi és közösségi munkában kiemelkedő, valamint a tanulmányi versenyeken legeredményesebben teljesítő végzős diákok vehették át jutalmukat a tantestülettől. Nyolcéves közösségi munkájáért osztályfőnöki elismerést kapott Kovács Janka, nevelőtestületi dicséretben részesült Boros Zalán. A névtelen adományozó idén Bíró Zsoltot jutalmazta.

 

A legnagyobb helyi hagyományokkal rendelkező civil szervezet a KUBAK, mint minden évben, idén is megjutalmazta a nyolcadikosok közül azt, aki a legtöbbet tett a közösségért, idén az elismerést Iványi Zoltán Noel vehette át. Az egyesület elnöke, Oberrecht Tamás örömét fejezte ki, hogy végre ismét személyesen tehet eleget ennek az örömteli kötelességének.

Nem feledkeztek meg azokról a szülőkről sem, akik segítették a diákok, az osztályközösség és az iskola életét. Így elismerésben részesült: Hegyi Zita, Posch Csilla, Mészáros Róbert, Tóthné Vass Anita, Ecsődi Kálmán, Fejes Balázs és Fejes Brigitta. Külön köszönetet fogalmaztak meg a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara és a Digitális Közösség munkájáért is.

Hagyomány az intézményben, hogy a végzős diákok az iskola életfájára felhelyezik a neveikkel ellátott leveleket, ezeket később a Duna habjaira bízták.

Az ünnepség zárásaként a tanárok emblematikus csasztuskája következett, majd az iskola közös produkciójaként a Legyetek jók, ha tudtok című dalt adták elő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában