Kötelező bejelenteni

2023.05.17. 16:00

Önnek van kutyája Rácalmáson? – május végéig tart az ebösszeírás

Körmendi Erzsébet

Be kell jelenteni, ha van kutyája

Fotó: Kiss Albert/MW

Áprilisban kezdődött és május 31-ig tart az ebösszeírás Rácalmás város közigazgatási területén. Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek tesz ezzel eleget az önkormányzat.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Tehát ha adott háztartásban két kutyát tartanak, akkor mind a kettőről külön-külön kell adatlapot kitölteni és eljuttatni azokat az polgármesteri hivatalba.

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás a Rácalmási Polgármesteri Hivatal Adócsoportjánál munkaidőben a +36-25-517-863 telefonszámon kérhető.

Az ebösszeíráshoz szükséges nyomtatvány valamint az összeírás teljesítésére vonatkozó részletes tájékoztató www.racalmas.hu oldalon az „ügyintézéshez letölthető nyomtatványok” között található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában