Elismerés

2023.05.18. 19:00

Erdély-Franyó Annát rangos elismerésben, Bölcsődékért díjban részesítette a miniszter

Bölcsődékért díjat kapott Erdély-Franyó Anna, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház ápolási igazgatója. A kultúráért és innovációért felelős miniszter által adományozható rangos elismerést a Bölcsőde a családok szolgálatában című konferencián vehette át a kiváló szakember szerdán Budapesten.

duol.hu

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára (j3) és Beneda Attila családügyekért felelős helyettes államtitkár (j), valamint a Bölcsődékért díj kitüntetettjei, Németh Mária (b), Rendi Lajosné (b2), Józsáné Farkas Tünde (b3), Erdély-Franyó Anna (b4) és Maczkos Judit (b6) a Bölcsődékért díj és az Akócsi Ágnes-díj átadó ünnepségén a Bölcsőde a családok szolgálatában című konferencián a budapesti Haris Parkban

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A gyermeknevelés kulcsát nem a megújult épületek, hanem a felkészült bölcsődei dolgozók jelentik. Rájuk a szakpolitika a magas színvonalú gyermekkori ellátás legfontosabb szereplőiként tekint – hangsúlyozta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a Bölcsőde a családok szolgálatában című konferencián szerdán Budapesten, olvashatjuk az MTI összefoglalójában, amely szerint:

Az államtitkár kiemelte, hogy a munka és a magánélet összehangolása érdekében a családok támogatásával egy időben a gyermekekkel foglalkozó intézményeket is meg kell erősíteni. 

Emlékeztetett arra is, hogy az első kisdedóvót 1852-ben alapították, és bár azóta sok minden történt a világban és Magyarországon, „átrajzolódott Európa térképe”, bölcsődékre mindenkor szükség volt. Kitért arra, hogy a bölcsődei szolgáltatás jelenleg több lábon áll, mivel az állam mellett civil alapítványok, egyházak is alapíthatnak bölcsődéket.

A konferenciára küldött üzenetében Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter azt hangsúlyozta: a magyarok évezredes múltra visszatekintő alapértéke a család szeretete. „Valljuk, hogy az egyén a rendezett családi körülmények között tud kiteljesedni” – fogalmazott, hozzátéve, a családok támogatása a nemzet jövőjét is megalapozza.

Csák János kitért arra, hogy kormány által kialakított, előremutató életpályamodell egyre vonzóbbá teszi a kisgyermeknevelői pályát. A bölcsődei szakdolgozók bére az elmúlt években több lépcsőben emelkedett, 2010 és 2022 között átlagosan több mint háromszorosára növekedett – fejtette ki.
Az eseményen átadták a kultúráért és innovációért felelős miniszter által adományozható Bölcsődékért díjat, mások mellett Erdély-Franyó Anna, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház ápolási igazgatója is átvehette ünnepélyes keretek között. (Forrás: MTI)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában