Egy képzési életpálya-menedzsment

2023.04.08. 09:00

Diákként érkezni a Bánki technikumba, szakemberként végezni a Dunaújvárosi Egyetemen

Egyre több diák jelentkezik a Bánki Technikumba, a dolgozók bérfejlesztésre számíthatnak, illetve még szorosabb oktatási együttműködést alakítanak ki a fenntartó Dunaújvárosi Egyetemmel.

Molnár Emese

Egyre többen választják a Bánkit, az egyetemre pedig szinte megduplázódott a jelentkezés

Fotó: Laczkó Izabella

Többek között ezekről beszéltek a Bánki középiskola felújított tanári szobájának átadási ünnepségén. Az eseményen jelen volt többek között Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. András István, az egyetem rektora, Benkó Marcell alapítványi főigazgató, valamint a rektorhelyettesek, a Bánki iskola vezetése és teljes tantestülete is. 

Az ünnepség előtt kuratóriumi ülést tartott az egyetemi alapítvány, így néhány ott meghozott döntésről is beszámolt köszöntőjében Süli János. Mint mondta, elfogadták az intézmények beszámolóit, folytathatnak minden beruházást, és keresik a további lehetőségeket plusz fejlesztési források bevonására is. Lesz egy összesen 25 százalékos alap- illetve teljesítmény alapú bérfejlesztés is. Süli János szólt arról, hogy immáron két éve lépett szimbiózisba az egyetem és a Bánki középiskola. Biztos abban, hogy a már kialakult együttműködés tovább erősödhet, a diákok és a pedagógusok javát szolgálva. Mint mondta, egy biztos képzési pályát, szakmai utat és jövőképet kívánnak nyújtani az ifjú tanulóknak: hogy a Bánki Technikumba érkezők sikeresen elvégezhessék választott képzésüket, ahonnan aztán továbbléphetnek az egyetemre, megszerzett tudásukat pedig itt, a térségben kamatoztathassák. Ezt szolgálja a Képzési életpálya-menedzsment programjuk (benne olyan elemekkel, mint például a tehetséggondozás, online tananyagfejlesztés, oktatói-módszertani képzések).

 Dr. András István a Bánki integrálásával kapcsolatban kiemelte, azt nézik, hogyan tudnak egységet alkotni, a szakképző iskola jelenlegi vezetői stábjával pedig meg is tudják a valósítani az együttes munkát. Mint mondta, ígéretet tettek arra, hogy az „A” épületben lévő tanári helyiséget helyrehozzák: mintegy 54 millió forint intézményfejlesztési forrásból új irodai munkaállomásokat, tárgyalót és konyhasarkot alakítottak ki, hozzá komfortos bútorzattal, továbbá megújult a teljes falfelület, javították a mennyezetet. 

A rektor beszélt arról is, hogy mind az egyetem, mind a Bánki népszerűsége folyamatosan növekszik az elmúlt években. Ezt bizonyítja, hogy míg tavaly 692, úgy idén 1172 jelentkező jelölte meg első helyen a mi felsőoktatási intézményünket, a Bánki vonatkozásában pedig tavaly 266, idén már 317 diák jelentkezési lap érkezett meg a szakképző iskolába. Ez egyébként azt is jelenti, hogy 2023 szeptemberében már hat új elsős osztály indulhat a Bánkiban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában