Zenés vizsga

2023.03.08. 16:00

Erkölcsi tantételek iróniával, humorral, zenével

A nyolcvanas évek második felében, jó 15 évvel az amerikai bemutató után rendezett zenés vizsgát a Horvai-Kapás-osztály végzőseinek Iglódi István Stephen Schwartz Godspell című kétfelvonásos musicaléből.

Balla Tibor

A waldorfos fiatalok magabiztosak a színpadon és az életben is

Fotó: Laczkó Izabella

Bő 30 évvel később, a héten két alkalommal, hétfőn és kedden a Pentelei Waldorf Általános Iskola 8. osztályosai elevenítették meg a moralizáló művet a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében. A Máté és Lukács evangéliuma alapján készült előadásról a következőt írják ajánlójukban: „Bábeli zűrzavar – ez lehet korunk talán legösszefoglalóbb kifejezése: az emberiség mindennapjai javarészt kapkodásban és üres locsogásban telnek. Ebbe a kaotikus világba érkezik a Kiáltó Szó, a megváltás ígérete.

Az Ige mindenhová eljutott – ebben a zenés daljátékban, annak a három évnek a története, amikor Krisztus a földön járt, és a példázatok kelnek életre, ezúttal szokatlannak tetsző helyen és módon, vidám bohócok társulatának csetlő-botló bemutatóján.” 

A szereplők Berki Panna, Csonka Dániel, Dobrovics Zoé, Fodor Péter, Grőb Léna, Izsák Norina, Kaiser Roland, Kovács Lilla, Mihók Mara, Nagy Nóra, Schneider Boróka, Slihoczki Vince, Srauf Hanna, Szünder Zsombor, Weisz Kinga voltak. Az előadás rendezői Szentkúti Ferenc euritmia-művésztanár, Csorba-Sebek Judit, Hamvas Emőke osztálykísérő és a gyerekek. A zenei kíséretről Sztipán Orsolya és Siklósi-Pók Gabriella gondoskodott. 

A mostani végzősök lényegében az alapító osztály tagjai. Osztálykísérőjük és a velük elsős koruk óta foglalkozó euritmia-művésztanár már régóta beszélgetett arról, milyen fontos mérföldkő ez a helyi Waldorf-közösségnek, és a városnak is. Ezért döntöttek úgy, hogy az idei drámabemutató egy igazi, nyilvános ajándék lehetne. Üdítő élmény volt látni ennyi jó tartású, a színpadon magabiztosan mozgó, vidám fiatalt, akik láthatóan cseppet sem érezték tehernek a feladatot, és sziporkázó humorral tették még fogyaszthatóbbá a magvas gondolatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában