Megemlékezés

2023.03.17. 08:00

Beragyogták az ünnepünket

Balogh Tamás

Elhelyezték a megemlékezés virágait Fotó: a szerző

Március 15-ére a természet is hagyományőrzően emlékezett. Dunaföldvár polgárai a forradalom nyitányát és súlyos történetét az általános iskolások nagyszerű műsorából építkezve élhették meg a helyi művelődési központban. A kokárdás, közös főhajtásra az eseményt követően a Kossuth téren került sor. 

A megemlékezés Horváth Zsolt polgármester ünnepi köszöntőjével kezdődött. Szavai az érett, a történelmet és a mai világ dolgait realistán ismerő és megélő tanárember szavai voltak. Tisztelettel beszélt a százhetvenöt évvel ezelőtt a forradalom tüzét kirobbantó, szinte romantikus hősökről. Az előbb lelkesítő sikeres, majd a túlerővel szembeni reménytelen csatákról. Végigkövette a haza sorsát a megnyugvásig. Fájdalommal és intően szólt a most lángokban és vérben álló országok tragédiájáról. 

Ezt követően a Beszédes József Általános Iskola tanulói Varga Gabi mesteri kézzel és szemmel rendezett kamaradarabjával az 5. c, a 3. a és b osztályosok csodás tánccal aranyozták be az ünnepi délelőttöt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában