Február 11-én

2023.01.03. 11:00

A böllérek versenyét rendezik Perkátán

DH

Fotó: Kuklis István

Perkáta önkormányzata és a PETÜSZ Nonprofit Kft. meghirdeti a második böllérversenyét. A 2023. február 11-én megtartandó viadalra olyan csapatok nevezését várják a szervezők, amelyek rendelkeznek a szükséges böllérfelszereléssel, és éreznek magukban elég tudást ahhoz, hogy elkészítsék Perkáta legfinomabb disznótoros ételeit lehetőleg hagyományos módszerekkel és eszközökkel. 
A verseny során a hízósertés feldolgozását, a disznótoros ételek készítését, a böllérmunkát és a csapatmunka minőségét osztályozzák. A szervezők öt–hét tagú csapatok jelentkezését várják. 

A rendezők a helyszínen biztosítanak műanyag evőeszközöket, tányért, poharat, szalvétát, két kilogramm kenyeret, feldolgozható alapanyagot. Amit a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk: feldolgozáshoz használt eszközök, kéziszerszámok, sütő berendezések, sátor, pad, asztal, egyéni ízt biztosító fűszerek. A résztvevők számára a helyszínen víz- és áramvételi lehetőség biztosított. Minden csapatnak az alábbi sütési kategóriában kötelező részt vennie: sült vér, sült pecsenye, sült kolbász, sült hurka, toros káposzta. 
Helyszín: Perkáta, a Győry-kastély kertje. Kapcsolattartó, további információ: Horváth-Farkas Ágnes, telefonszáma: 06-30/881-7351. Jelentkezési lap átvétele a Győry-kastély recepcióján. 

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában