Legközelebb Seregélyesen lesz

2022.10.05. 08:00

Éremgyűjtők börzéje – sok különlegességgel

Agárdy Csaba

Nézelődő sok volt, vásárló jóval kevesebb

Fotó: Ihász Martin

A Munkásművelődési Központban szombaton délelőtt a Magyar Éremgyűjtő Egyesület Dunaújvárosi Berán Lajos Éremgyűjtő Köre börzét tartott. A börze lényege, hogy az éremgyűjtők adnak-vesznek, egymás között cserélnek, de bárki vásárolhat is a kínálatból. 
Kínálatból pedig nem volt hiány. 

Pénz- és emlékérméket egyaránt megnézhettünk a börzén Fotós: Ihász Martin

A rengeteg érem mellett papír- és fémpénzeket, valamint más régiségeket láthattunk, például szerszámokat, régi fegyvereket, képeslapokat, kitüntetéseket, és mindenféle papírrégiségeket. Olyan ritkaságokat is szemrevételezhettünk, mint mexikói, gambiai, szudáni, angolai papírpénzt, és nem maradhattak el a lyukas fillérek sem, és a nagy magyar inflációt jelképező milpengők. A „csúcs”, amit az MMK-ban láthattunk az egymilliárd milpengő volt.  

Az egyik, neve elhallgatását kérő éremtulajdonos elmondta, elég sovány volt a mostani börze, vagyis alig volt forgalom. Azt is megtudtuk, országos vándorbörzéről van szó, egy-egy helyszín évente csak egyszer házigazda. Legközelebb három hét múlva Seregélyesen találkoznak az éremgyűjtők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában